Uitstekend wijnjaar op de Canarische Eilanden

Geschreven op 20/11/2021Het is een uitstekend wijnjaar op de Canarische Eilanden omdat de 351 wijnbouwers, die deel uitmaken van de ‘Denominación de Origen Islas Canarias Canary Wine’, dit jaar maar liefst 1.450.000 kilogram druiven hebben geoogst. Echt een hoogtepunt vergeleken met de 300.000 kilogram van het verleden.

Bovendien waren de druiven van uitstekende kwaliteit en enkele van de meest in het oog springende witte variëteiten zijn de Listan Blanco, de Malvasía Aromática en de Marmajuelo en bij de rode wijnen zijn dat de Listan Negro en de Vijariego Negro.

Als nieuwigheid voor dit jaar valt de erkenning van de vermeldingen Tenerife en Fuerteventura op als kleine geografische eenheden wegens de nieuwe specificaties die van kracht zijn.

Vanaf nu mag de naam van deze eilanden op het etiket worden vermeld, zolang de druiven er maar voor 100% vandaan komen en de wijn daar ook gemaakt en gebotteld is. Evenzo worden ook de gemeenten erkend.

Bovendien wordt de vermelding ‘Vino de Parcela’ geaccepteerd, enkel voor die wijnen waarvan de druiven afkomstig zijn van percelen met edafische kenmerken (invloed van de bodem op de flora) of een microklimaat, dat hen onderscheidt van de andere druiven.