Korte nieuwsitems

Geschreven op 20/11/2021De Canariërs hebben het laagste gemiddelde jaarsalaris van heel Spanje: 16.635 euro. Het hoogste gemiddelde jaarsalaris werd geregistreerd in de Gemeenschap van Madrid met 26.801 euro, gevolgd door Catalonië met 22.864 euro en Asturië met 21.191 euro.

Gisteren werd de samenwerkingsovereenkomst getekend tussen UNICEF en vijf nieuwe gemeenten die zich aansluiten bij ‘Child Friendly Cities’: Breña Baja, La Oliva, Las Palmas, La Orotava en Tegueste voor de periode 2021-2025. Deze toetreding bekrachtigt de verdediging van hun rechten en impliceert dat kinderen en adolescenten worden gewaardeerd, gerespecteerd en eerlijk worden behandeld.

De Nationale Politie arresteerde zeven mensen in Adeje en Arona en nam meer dan 2.000 namaakproducten in beslag van prestigieuze merken zoals zonnebrillen, kleding en elektronische apparaten. Deze producten zouden, indien legaal, een waarde van meer dan 200.000 euro op de markt bereiken.

De enige Baobab of apenbroodboom in Santa Cruz werd beschadigd omdat iemand in de stam een tekst heeft gegrifd, wat erg schadelijk kan zijn voor deze boom. Dit exemplaar is het enige dat zich in de straten van de stad bevindt en alleen in het Palmetum kan men deze boomsoort terugvinden.

Een solidariteitsbingo in de bejaardentehuizen levert 10.000 euro op voor La Palma. Het was Cyra Duque, 93 jaar oud en een inwoner van het eiland, die voorstelde om 235 bingo's tegelijk te organiseren in de verschillende woonzorgcentra van de Ballesol Group.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft vrijdagmorgen een aardbeving met een kracht van 5,1 op de schaal van Richter geregistreerd in Mazo (La Palma), op een diepte van 36 kilometer. De beving werd gevoeld op de vier eilanden van de westelijke provincie: La Palma, Tenerife, La Gomera en El Hierro en is de zwaarste sinds het begin van de uitbarsting.

De lichte temperatuurdaling die zich deze week voordeed, heeft gisteren voor de eerste nachtvorst in het Teide Nationaal Park gezorgd met temperaturen rond het nulpunt, gemeten in Izaña.

Midden volgende week vanaf woensdag zou er mogelijk een lagedrukgebied passeren over de Canarische Eilanden wat de eerste noemenswaardige regen van het jaar kan veroorzaken, evenals krachtige rukwinden tot 80 kilometer per uur.

De verschillende autonome gemeenschappen zetten de Spaanse minister Darias onder druk om de implementatie van het Covid-certificaat in het hele land te coördineren. De gemeenschappen roepen op tot een staatsstrategie om deze maatregel rechtszekerheid te geven en geen "ongelijkheid" te veroorzaken en een "zekere homogeniteit" te bieden in heel Spanje.

25 miljoen euro boete voor de black-out in Tenerife in september 2019. Dat is het verdict dat ‘Unelco Endesa’ en ‘Red Eléctrica de España’  te horen kregen en respectievelijk 13.668.000 euro en 11.190.000 euro boete moeten betalen.

De vulkaan op La Palma heeft in twee maanden van activiteit evenveel zwaveldioxide (SO2) uitgestoten in de atmosfeer als door menselijke activiteit uitgestoten werd in de 28 landen van de Europese Unie in 2019.

Er werden donderdagavond vier puppy's gevonden in een vuilniscontainer in San Cristóbal de La Laguna op Tenerife door een vrijwilliger van het dierenopvangcentrum Valle Colino die langs de plaats liep en het huilen van de dieren hoorde.

De Canarische Eilanden ontvingen in oktober in totaal 997.517 passagiers van internationale luchthavens, dat is 580% meer dan in dezelfde maand van vorig jaar, hoewel het nog steeds 11,2% minder is dan in oktober 2019, vóór de pandemie.

Het parket van de provinciale rechtbank van Santa Cruz de Tenerife eist 11 jaar gevangenisstraf voor elk van de vier migranten, die in het opvangkamp Las Raíces verblijven, voor het aanvallen en bedreigen van bewakers.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).