Korte nieuwsitems

Geschreven op 23/11/2021De regering van de Canarische Eilanden heeft de inwoners van Tazacorte, San Borondón en de regio El Cardón op La Palma opnieuw gevraagd om hun huizen niet te verlaten als gevolg van een nieuwe lavastroom die in de zee is terechtgekomen. De maatregel is genomen uit voorzorg tegen mogelijke uitstoot van gassen die schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen.

De luchthaven van La Palma blijft voor de derde achtereenvolgende dag buiten werking. Binter verklaart dat het via de gebruikelijke kanalen de reizigers op de hoogte zal stellen van elk nieuws of elke verandering die zich kan voordoen.

De ingenieurs van ‘Caminos, Canales y Puertos’ hebben een rapport opgesteld waarin zij de vier havens van Tenerife analyseren die kunnen dienen als verbinding met de drie Groene Eilanden (La Palma, La Gomera en El Hierro), namelijk: Santa Cruz, Granadilla, Los Cristianos en het toekomstige Fonsalía. Uit dit rapport blijkt dat er slechts twee redelijke opties zijn voor deze verbinding: Los Cristianos uitbreiden of een nieuwe haven van Fonsalía bouwen.

Agenten van de visserij-inspectiedienst van de Canarische Eilanden hebben afgelopen vrijdag twee stropers op het eiland El Hierro aangehouden met 148 kilo vis en twee harpoenen werden in beslag genomen.

De onderzoekers van de nationale politie hebben een cybermisdaad opgehelderd in Santa Cruz de Tenerife en hebben een van de daders geïdentificeerd, een 39-jarige Franse burger die in Oekraïne woont. De slachtoffers van deze misdaad, allemaal inwoners van de hoofdstad van Tenerife, ontvingen een sms waarin ze waarschuwden dat om hun creditcard te gebruiken, ze eerst een link moesten aanklikken die in het sms-bericht zelf stond, waarna vervolgens naar hun wachtwoord werd gevraagd.

De Nationale Politie heeft de bevolking via haar Twitter-account op de hoogte gebracht van een nieuwe cybermisdaad. U ontvangt zogenaamd een bericht van Correos Express, met als onderwerp levering mislukt. Vervolgens moet u op een link klikken waardoor ze uw gegevens kunnen stelen.

Een man van 66 jaar is ernstig gewond aangetroffen op de TF-64, bij kilometerpunt 3, in de richting van Yaco in de gemeente Granadilla. Hoe het slachtoffer aan zijn verwondingen is geraakt, is nog niet duidelijk maar de politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld.

589 migranten, waaronder 12 minderjarigen, zijn sinds zaterdag aangekomen in boten op Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria, volgens de hulpdiensten die bij deze operaties hebben geholpen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).