Covid-certificaat weldra nodig voor toegang tot restaurant of discotheek

Geschreven op 23/11/2021De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, meldde gisteren dat het regionale ministerie van Volksgezondheid, samen met de economische sector, zal bepalen in welke horecagelegenheden het Covid-certificaat zal worden gevraagd aan de klanten, net zoals aan iedereen die de Canarische Eilanden binnenkomen.

Aan het einde van de zomer, toen de besmettingen erg laag waren, hebben we een decreet goedgekeurd om een ​​juridisch instrument te hebben dat ons in staat zou stellen beperkingen op te leggen wanneer de epidemiologische situatie weer zou verslechteren, en dat is wat we nu doen, zei Torres.

De president heeft aangegeven dat met het verzoek om het covid-certificaat te tonen voor toegang tot bepaalde gelegenheden, de Canarische regering hiermee veiligheid wil bieden aan de mensen die zich in een nachtclub of restaurant bevinden en de vaccinatie te bevorderen van degenen die dat tot hiertoe nagelaten hebben.

We geloven met zekerheid dat het vaccin essentieel is om de pandemie onder controle te krijgen. Als we vandaag niet 90 procent van de doelpopulatie zouden gevaccineerd hebben, zouden we duizenden positieven en een lockdown hebben, net als in Oostenrijk, beweerde Torres.

De Canarische president heeft er ook voor gezorgd dat iedereen, die op de Canarische Eilanden toekomt, zal onderworpen worden aan een verplichte Covid-controle en het bijbehorende certificaat moeten tonen.