Korte nieuwsitems

Geschreven op 25/11/2021Aemet (Agencia Estatal de Meteorología) heeft het risico op zware regenval op de hele Canarische Eilanden verhoogd, niet alleen voor Tenerife, maar ook voor Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura. Vanaf deze morgen voorspelt Aemet aanzienlijke regenval in het oosten van Tenerife, het grootstedelijk gebied van Santa Cruz, evenals het oosten van La Palma. De instabiele weerssituatie zal zich vrijdag uitbreiden over de rest van de eilanden.

De luchthaven van La Palma bleef voor de vijfde opeenvolgende dag inactief als gevolg van de ophoping van as, zoals werd gemeld door Aena, die aangeeft dat de activiteiten zo snel mogelijk zullen worden hervat wanneer de omstandigheden het toelaten.

Een 29-jarige man van Marokkaanse nationaliteit is gearresteerd in Arrecife voor het binnendringen van een huis en het seksueel misbruiken van een 19-jarig meisje dat hij bedreigde en verwondde met een mes.

Agenten van de Guardia Civil hebben een 34-jarige vrouw en 42-jarige man aangehouden, beide inwoners van Santa Cruz de Tenerife, voor het stelen van bijna honderd geiten en allerlei materiaal gedurende drie jaar van een veeboerderij in de gemeente La Victoria. Ze waren verantwoordelijk voor het verzorgen van het vee en telkens de eigenaar afwezig was, sloegen ze toe.

Tegenwoordig hangt er as van de vulkaan op La Palma in het luchtruim van de Canarische Eilanden. Daarom worden de motoren van de vliegtuigen op de luchthaven Tenerife Noord ’s avonds allemaal afgedekt en ingepakt met hoezen om geen schade op te lopen.

Er komt meer politie op straat tijdens de weekends en op feestdagen in Puerto de la Cruz om de illegale samenscholingen van jongeren te voorkomen, vooral in de zone La Paz.

De toeristische werkgeversverenigingen van de Canarische Eilanden Ashotel, FEHT, Asofuer en FTL ​​vragen de regering van de Canarische Eilanden om het COVID-certificaat te verplichten voor toegang tot alle openbare ruimtes. Ze vinden dit een betere maatregel dan tijd- en capaciteitsbeperkingen op te leggen. Daarnaast pleiten ze voor de veiligheid van de gezondheid, maar ook voor de economie en het openhouden van bedrijven met veiligheidsmaatregelen.

Het departement van werkgelegenheid en lokale ontwikkeling van de gemeenteraad van San Miguel de Abona, onder leiding van Lot García Delgado, is onlangs een project gestart waarbij 31 langdurig werklozen zijn aangenomen voor de "Landschapsverbetering van de toeristenzone Amarilla Golf". Het doel is om het landschap te verfraaien om de toeristische economie te versterken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).