Korte nieuwsitems - Zaterdag 8 januari

Geschreven op 08/01/2022De Cabildo van La Palma blijft sinds 27 december hard werken aan het verwijderen van de lava op belangrijke punten op het eiland zodat de inwoners, die eerder hun huizen hebben moeten verlaten uit veiligheidsoverwegingen, kunnen terugkeren naar hun woning met als doel het herstel van het eiland te bespoedigen.

Uit een recente studie over de ideologie en de identiteit van de Canariërs blijkt dat het aantal inwoners, dat zich zowel Canariër als Spanjaard voelt, stijgt en dat het aantal dat zich enkel Canariër voelt, daalt. Iets dat in het verleden meestal anders is geweest.

De ommicron-variant heeft in de maand december voor een ware tsunami aan ziekteverlof gezorgd, die in de eerste weken van januari niet lijkt af te nemen. Met name op de Canarische Eilanden zaten meer dan 16.500 werknemers ziek thuis, wat een stijging betekent van 368% in vergelijking met de maand november.

De voetbalfederatie van Tenerife heeft een informatieve nota gepubliceerd waarin zij aankondigt dat zij de officiële wedstrijden niet zal uitstellen of opschorten, zelfs al moest Tenerife naar risiconiveau 4 gaan.

Jan en Jerry Chudley beleefden een fantastische vakantie op Lanzarote in 2014. Zoals ze bij elke reis deden, besloten ze ook toen om meerdere ansichtkaarten naar familie en vrienden te sturen. Maar geen enkele van de kaarten bereikte zijn bestemming tot... op kerstavond 24 december 2021, ofwel 7 jaar nadat ze werden verstuurd. Hoe dit mogelijk was, wordt nu verder onderzocht.

Het ministerie van Industrie en Handel van de Canarische Eilanden wijst 800.000 euro subsidies toe aan 52 projecten om de traditionele markten van de archipel te verbeteren, evenals andere acties om de handel op het platteland te ondersteunen. De minister verklaarde dat het de bedoeling is om de toegevoegde waarde te vergroten van de recovas en traditionele, plaatselijke markten van onze eilanden en van de producten die er worden verkocht.

De onderzoeksrechter van Arona heeft de gevangenis bevolen zonder borgtocht voor de man die ervan wordt beschuldigd afgelopen dinsdag een einde te hebben gemaakt aan het leven van een inwoner van Guaza, zo bevestigde het Hooggerechtshof van de Canarische Eilanden (TSJC).

De 'nachtmerrie' van de prijs van de elektriciteit duurt voort na Kerstmis. Gisteren steeg de prijs voor de zesde opeenvolgende dag tot 215,86 euro/MWh.

De Arroba-teams van Gran Canaria hebben maar liefst 49 oplichtingspraktijken opgespoord bij de online verkoop van tweedehands produkten waarbij het geld moest gestort worden op een rekeningnummer dat toebehoort aan een internationale entiteit, dus het volgen van de rekeningen wordt bemoeilijkt door afhankelijk te zijn van de juridische compatibiliteit van elk land. Talrijke Canariërs waren hiervan het slachtoffer en ontvingen de aangekochte goederen niet.

Een vrouw raakte donderdag gewond toen ze viel van de Mirador del Duque, aan de Avenida de Bruselas, in de gemeente Adeje. Nadat de eerste zorgen waren toegediend, werd het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis.