De vulkanische gevaren houden aan op La Palma

Geschreven op 09/01/2022Het wetenschappelijk comité van Pevolca herinnerde er vrijdag aan dat er nog steeds vulkanische gevaren bestaan op La Palma en heeft aangedrongen om de lavastromen niet te benaderen vanwege het ernstige risico van blootstelling aan gassen, aardverschuivingen en hoge temperaturen.

Daarom heeft de Cabildo van La Palma camera's met een bewegingssensor geïnstalleerd binnen de veiligheidsperimeter van de Cumbre Vieja-vulkaan. De camera’s zijn verbonden met de Guardia Civil, die de beelden doorlopend zal controleren.

De minister van Innovatie van La Palma, Gonzalo Pascual, legde in een verklaring uit dat deze camera's werden geïnstalleerd om de mensen af te schrikken, om de veiligheid te kunnen garanderen en te voorkomen dat ze de controles omzeilen die zijn opgesteld aan de verschillende toegangspunten omdat ze te dicht bij de lavastromen of de vulkaan zelf gelegen zijn.

De Cabildo heeft de burgers gevraagd om de veiligheidsmaatregelen te respecteren die door Pevolca zijn vastgesteld en die van kracht blijven, aangezien de noodsituatie op niveau 2 voortduurt.