El Hierro, het meest charmante eiland volgens de New York Times

Geschreven op 12/01/2022The New York Times heeft de Spaanse bestemmingen El Hierro en de Cíes-eilanden opgenomen op de lijst van de 52 plaatsen in de wereld die in 2022 bezocht moeten worden.

Deze lijst, die jaarlijks wordt opgesteld, draagt ​​dit jaar de titel ‘52 Places for a Changed World’ en bevat bestemmingen waar reizigers een deel van de oplossing kunnen zijn.

El Hierro staat op plaats nummer 23 en de publicatie benadrukt dat El Hierro het meest afgelegen en charmante eiland van de Canarische Eilanden is, toonaangevend op het gebied van hernieuwbare energie.

Zo staat er te lezen dat in 2014 de energiecentrale ‘Gorona del Viento’ in gebruik werd genomen, die een systeem van stuwmeren en wind gebruikt om de elektriciteit van het eiland te leveren. Bovendien benadrukt het dat de culturele identiteit wordt behouden met elementen zoals de ‘Silbo Herreño’ (fluittaal).

De Cíes-eilanden staan op nummer 47 en zijn een archipel voor de kust van Pontevedra in Galicië, in het kustgebied Ría de Vigo. Ze werden in 1980 uitgeroepen tot natuurreservaat en zijn opgenomen in het Nationaal park Islas Atlánticas de Galicia, opgericht in 2002. Het is een bestemming met een beperkt aantal dagelijkse bezoekers om het milieu en de biodiversiteit te beschermen.

Op nummer één op de lijst staat Chioggia (Italië), het "kleine Venetië", hoewel deze stad ouder is. Gezien de toeristische verzadiging die Venetië lijdt, biedt Chioggia een alternatief met culturele rijkdom, architecturale schoonheid en familiestranden. De stad straalt een maritieme sfeer uit, ideaal om te fietsen en te wandelen.