Korte nieuwsitems - Zaterdag 15 januari

Geschreven op 15/01/2022De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, heeft gisteren meegedeeld dat het Rodin Museum van Santa Cruz meer dan honderd stukken van de Franse beeldhouwer zal huisvesten, waaronder bekende werken. Het museum zal worden ondergebracht in het gerehabiliteerde ‘Parque Cultural Viera y Clavijo’.

Op de Canarische Eilanden is 5% van het onderwijzend personeel positief bevonden voor Covid-19. Dat zijn 1.570 docenten van een totaal van 31.265. Bij de studenten is 2,4% besmet met Covid-19, ofwel 8.156 van de 337.810 ingeschreven.

Er is een gele risicowaarschuwing dit weekend op de Canarische Eilanden vanwege calima en harde wind met windstoten tot 90 kilometer per uur. Vanaf maandag wordt er mogelijks zwakke tot matige regenval verwacht.

Een 53-jarige man is vrijdagochtend zeer ernstig gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto in de calle Isidro Álvarez in La Orotava en werd in kritieke toestand overgebracht naar het hospitaal.

Afgelopen donderdag werd er een foetus van ongeveer vier maanden oud gevonden op een stortplaats in Lanzarote. Er werd onmiddellijk een onderzoek gestart.

Er werden donderdag maar liefst drie branden in minder dan 12 uur gemeld op Tenerife. De zwaarste brand vond plaats in een garage in Icod de los Vinos, waar gevaarlijke stoffen stonden opgeslagen. Verder waren er nog twee branden in een huis en een appartement in Santa Cruz. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Carnaval in juni? Dat is de vraag die veel carnavalliefhebbers zich op dit moment stellen. In steden als Cádiz is dat besluit reeds genomen. In Santa Cruz zal deze optie zeker op tafel liggen aanstaande maandag tijdens de vergadering die de burgemeester, José Manuel Bermúdez, zal houden met de carnavalsgroepen.

De Europese commissaris voor Landbouw was erg onder de indruk van de verwoesting van de vele bananenplantages op La Palma en beloofde 110 miljoen euro om de boerderijen weer op te bouwen.

De regering van de Canarische Eilanden vertrouwt erop dat het toeristische herstel van de archipel in maart zal beginnen, na de impact van de zesde golf die de goede voorspellingen van het winterseizoen heeft weggevaagd. De prognoses zijn dat de eilanden de pre-pandemische toeristencijfers in 2022 kunnen bereiken of benaderen zolang "er geen nieuwe problemen ontstaan", zo verklaarde de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, gisteren.

Salvamento Marítimo heeft gisteren 30 migranten, waaronder 29 mannen en één vrouw, kunnen redden in een rubberboot voor de noordkust van Lanzarote, allemaal van Maghrebijnse afkomst. Ze werden overgebracht naar Arrecife.