De wandeling naar Punta del Hidalgo behaalt wederom blauwe kwaliteitslabel

Geschreven op 25/04/2022


De wandeling naar Punta del Hidalgo, beter bekend als de Camino de San Juanito, heeft voor het tweede achtereenvolgende jaar het kwaliteitslabel ‘Sendero Azul’ behaald.

Dat meldt het stadsbestuur van La Laguna (Tenerife), dat eraan toevoegt dat het een prijs is die de ‘Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor’ (Adeac) toekent aan wandelpaden en landschapselementen die bijdragen aan een duurzaam gebruik van de kust.

De burgemeester, Luis Yeray Gutiérrez, heeft aangegeven dat de organisatie al aan de gemeenteraad heeft laten weten dat ze de certificering zal ontvangenen en hoopt dat binnenkort ook de drie badzones een ‘blauwe vlag’ zullen mogen ontvangen.

We vertrouwen erop dat we in Bajamar en Arenisco opnieuw een blauwe vlag zullen krijgen en we hopen dat Jóver voor de eerste maal deze certificering zal mogen ontvangen.

De erkenning van de wandelroute van Punta del Hidalgo is een nieuwe onderscheiding voor het werk dat is uitgevoerd door het regeringsteam om onze kustlijn te beschermen en te verbeteren. De natuurlijke en landschappelijke rijkdom moet worden beschermd en gepromoot, zodat de burgers en bezoekers op een gezonde en respectvolle manier ervan kunnen genieten.