Cabildo van Tenerife zegt ‘stop’ tegen de illegale waterlozingen

Geschreven op 04/05/2022De schande van Tenerife, zo worden de illegale waterlozingen wel eens omschreven.

De president van de Cabildo van Tenerife heeft verklaard dat er serieuze inspanningen zullen geleverd worden zowel op budgettair als technisch vlak voor wat betreft waterzuivering en regeneratie.

Er zal een budget vrijgemaakt worden van 220 miljoen euro en het doel is om tegen 2024 80% van het afvalwater te zuiveren. Dit betekent de grootste overeenkomst in de geschiedenis van de Cabildo met ‘Aguas de las Cuencas de España’.

Momenteel zijn er vijf waterzuiveringsinstallaties in werking en in 2024 moeten er dat twaalf worden waarvan er reeds vijf in aanbouw zijn en twee bevinden zich in projectfase.

Eerder deze maand had documentairemaker Felipe Ravina dit grote probleem nogmaals aan de kaak gesteld.

Ravina, bekend van zijn bijzondere onderwateropnames in de Canarische wateren, heeft op de sociale netwerken 136 illegale stortingen aan de kaak gesteld die momenteel op het eiland plaatsvinden.

“De schande van Tenerife (en de Canarische Eilanden)”, schreef de liefhebber van het mariene milieu in een bericht op Instagram waarin hij de gebruikers vroeg ​​om de informatie te verspreiden.

Ravina verzekert dat duizenden liters afvalwater in de zee worden gedumpt en deze vervuilt en hij maakt daarbij de volgende bedenking voor de bevolking : Ik heb zeebrasem, bokvis, sardines en octopussen zien eten die zich midden in dit afvalwater bevonden. Als wij deze vis uiteindelijk op ons bord krijgen, dan eten we alles op wat uit onze toiletten komt, aldus Ravina.

Dit bericht zorgde voor enorme verontwaardiging bij de eilandbevolking die zich ervan bewust is dat Tenerife op deze manier niet langer een paradijs is en is het eens met de aanklager: "Het is een schande".