Gebrek aan gekwalificeerd personeel in het zuiden van Tenerife

Geschreven op 26/05/2022De ‘Círculo de Empresarios y Profesionales del Sur de Tenerife’ (CEST) heeft een online arbeidsbureau opgezet wegens de moeilijkheden waarmee het bedrijfsleven wordt geconfronteerd als het gaat om het vinden van professionele profielen met het opleidingsniveau aangepast aan de beschikbare jobs.

In een verklaring benadrukt de CEST de noodzaak van dit initiatief omdat een tekort aan gekwalificeerd personeel een rem zet op de economische activiteiten. Veel ondernemers zijn genoodzaakt sommige diensten stop te zetten of te wijzigen.

De organisatie benadrukt dat ze hard hebben gewerkt om alternatieven te vinden voor de traditionele methoden van werk zoeken en ondertussen zijn de eerste vacatures al beschikbaar op de CEST-website: https://www.cest.org/

Op deze site kan de gebruiker filteren op zaken als opleiding, werkervaring, soort werk of gemeente, afhankelijk van zijn behoefte.

Naast deze banenbank pleit de CEST voor opleidingen die zich moeten aanpassen aan de noden van de huidige arbeidsmarkt. We kunnen niet doorgaan met het opleiden van professionals zoals we tien of vijftien jaar geleden deden, het bedrijfsleven, en specifiek de toeristische sector, bevindt zich in een fase van volledige evolutie en verandering, zo stelt de CEST.