Goede toeristische voorspellingen voor de zomer op de Canarische Elanden

Geschreven op 08/06/2022Aan het begin van de zomer gelooft de toeristische sector dat we een goed zomerseizoen tegemoet gaan op de Canarische Eilanden. Als alles goed gaat en er geen nieuwe problemen opduiken, kan een bezettingsgraad van 90 procent worden bereikt in de hotels en zelfs worden overschreden.

Dit verklaarde de minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, in het parlement van de Canarische Eilanden. Maar ze waarschuwde echter ook dat er nog steeds onzekerheid bestaat vanwege de inflatie, de stijgende prijzen en de oorlog in Oekraïne.

Het Canarische Ministerie van Toerisme blijft constant voorstellen en campagnes lanceren om alle mogelijkheden van de Canarische Eilanden als toeristische bestemming bekend te maken bij het brede publiek, en niet alleen zon en strand.

Daarom werden er gisteren en ook vandaag nog professionele conferenties georganiseerd door ‘Promotur Turismo de Islas Canarias’ in Madrid en Barcelona voor de congres-, incentive- en conventiesector om het aanbod in dit segment op de binnenlandse markt meer bekendheid te geven.

Het doel is de eilanden ten overstaan van ongeveer 150 agenten en organisatoren te herpositioneren en te promoten als een uitzonderlijke bestemming voor het houden van hun evenementen.