Viering van de ‘Dag van de Visser’ in Los Abrigos op vrijdag 15 juli

Geschreven op 13/07/2022Het gemeentebestuur van Granadilla de Abona organiseert op vrijdag 15 juli in Los Abrigos de ‘Día del Pescador’.

Deze feestelijke dag heeft als doel de waarde van de sector en de figuur van de visser onder de aandacht te brengen en vooral in het dorpje Los Abrigos, de vissersenclave bij uitstek van Granadilla de Abona.

Het evenement valt dit weekend ook samen met de viering van de ‘Día de la Virgen del Carmen’, beschermheilige van de zeelieden en het gemeentebestuur heeft getracht verschillende activiteiten en projecten samen te brengen.

De burgemeester nodigt het grote publiek uit de kust van Granadilla te bezoeken, te genieten van het lekkere eten en deel te nemen aan de evenementen die de hele ochtend op het programma staan in de omgeving van de pier en de vismarkt.

Het activiteitenprogramma, bestaande uit workshops, presentaties en live kookdemonstraties, loopt van 10.00 tot 14.00 uur.

Vanaf 11.00 uur is er een live kookdemonstratie met seizoensgebonden visserijproducten door de restaurants Bahía de Los Abrigos en La Langostera en een presentatie van wijnen van de oorsprongsbenaming Abona.

De hele ochtend door zullen er verschillende presentaties worden gehouden zoals over de ambachtelijke visserij en de vismarkt in het centrum die vis levert aan restaurants, winkels en visverkopers in de regio.