Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 30 juli

Geschreven op 30/07/2022


Seksistisch geweld eist een nieuw slachtoffer in Santa Cruz, niet achter gesloten deuren maar op klaarlichte dag op straat. Gisteren omstreeks 14.55 uur werd een vrouw van 34 jaar neergestoken in de Calle Alfaro, vermoedelijk door haar ex-partner, die ondertussen werd gearresteerd. Het slachtoffer werd nog overgebracht naar het ziekenhuis maar stierf enkele uren later aan haar verwondingen.

De organisatie van het Reggaeton Beach Festival Tenerife heeft vrijdagavond rond 23.00 uur medegedeeld dat het muziekfestival, dat vandaag in San Miguel de Abona (Amarilla Golf) moest worden gehouden, definitief wordt opgeschort. Er waren maar liefst 20.000 tickets verkocht voor het festival, die volgens de organisatoren zullen worden terugbetaald.

Een 29-jarige man is gisteren overleden ten gevolge van verdrinking in Callao Salvaje (Tenerife) en vijf andere mensen konden worden gered.

De politie heeft in het kader van het onderzoek 'Nanur' een 43-jarige man, zonder strafblad, opgepakt in Madrid voor fraude. Hij verhuurde een huis op Tenerife, dat niet bestond, aan 2.100 euro en heeft hierbij verschillende slachtoffers gemaakt, die het geld hadden overgemaakt, waarna de oplichter spoorloos verdween.

Een 50-jarige vrouw verkeert in kritieke toestand nadat ze donderdag bijna verdronken was aan het strand van La Hornilla in de gemeente Candelaria. Enkele zwemmers konden de vrouw uit het water halen en startten onmiddellijk met de reanimatie waarna ze werd overgebracht naar het Hospital Universitario Nuestra Señora de la Candelaria.

Eind 2023 zal het ‘Instituto de Astrofísica de Canarias’ (IAC) een centrum voor geavanceerd optisch onderzoek oprichten dat een mijlpaal zal zijn in Spanje, aangezien het lenzen en spiegels voor grote telescopen zal ontwikkelen, een geavanceerde technologie die tot nu toe moest worden geïmporteerd.

Mahou San Miguel, een 100% Spaans familiebedrijf en leider in de biersector in Spanje, genereerde het afgelopen jaar een omzet van 21 miljoen euro op de Canarische Eilanden. Dit is een van de conclusies van de recente studie “Impacto socioeconómico de Mahou San Miguel en 2021”. Dit rapport benadrukt ook dat het bedrijf op de Canarische Eilanden meer dan 4.500 indirecte banen vertegenwoordigt die verband houden met zijn activiteiten bij leveranciers, klanten, distributeurs en andere bedrijven.

De jeugdwerkloosheid (jongeren tussen de 16 en 25 jaar) op de Canarische Eilanden is met 42,3% het hoogste van het land, gevolgd door Andalusië met 33,59%. De autonome regio's met het laagste percentage zijn Navarra (20,06%), Madrid (20,86%), de Balearen (22,91%) en het Baskenland (24,62%).