Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Vrijdag 5 augustus

Geschreven op 05/08/2022De gemiddelde aankoopprijs van nieuwe en bestaande woningen in Spanje steeg in juli met 8,9% in vergelijking met dezelfde maand van het voorgaande jaar, vooral door de hogere prijzen in de grootstedelijke gebieden en de regio aan de Middellandse Zee. Op de Canarische Eilanden zijn de prijzen de afgelopen maand met 0,1% gestegen en het interjaarlijkse tarief met 4%.

De burgemeester van La Laguna dringt er bij de Cabildo op aan dat de inwoners van het grootstedelijk gebied van Tenerife gratis gebruik kunnen maken van de tram, net zoals op de Balearen.

De president van Spanje, Pedro Sánchez, is woensdag toegekomen op Lanzarote om er de zomervakantie door te brengen. Hij verblijft er samen met zijn vrouw, Begoña Gómez, en hun twee dochters in de officiële residentie van La Mareta, gelegen in de gemeente Teguise.

Tot 2026 zal het Palmetum van Santa Cruz een subsidie van bijna negen miljoen euro ontvangen om het project te voltooien dat in 2014 werd ingehuldigd. Zo zal er een restaurant worden geopend, nieuwe uitkijkpunten worden ingericht en nieuwe soorten palmbomen worden geïntegreerd. Het Palmetum de Santa Cruz is een uniek project in de wereld, waarbij een vuilnisstort werd getransformeerd tot een ruimte voor ontspanning en botanische cultuur. De tuinen beschikken over de grootste collectie palmbomen van Europa en een van de grootste ter wereld.

Twee mannen van 34 en 55 jaar raakten afgelopen woensdagavond gewond bij een messengevecht dat plaatsvond in de calle La Hoya in de wijk Tíncer (Santa Cruz). Beiden moesten worden afgevoerd naar het hospitaal. De reden waarom het tot een vechtpartij kwam, is niet duidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Een vrouw is woensdagmorgen rond 08.45 uur zwaargewond geraakt nadat ze door een auto was aangereden in de calle Montaña Chica in Arona. Ze liep hierbij een hoofdletsel op en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

"Heb je ijs?" Dit is een van de meest herhaalde vragen van de afgelopen dagen in de supermarkten. Hoewel het moeilijk te geloven is, begint iets eenvoudigs als bevroren water in de vorm van een kubus schaars te worden in de winkels en het doet denken aan wat er een paar maanden geleden gebeurde met toiletpapier en olie. Talloze leveranciers hebben de klanten gewaarschuwd dat de aanvoer niet verzekerd is door de stijgende prijzen en vooral de verstikkende hittegolven.

De bosbrand die afgelopen donderdag 21 juli begon in de regio Los Campeches in Icod el Alto en die behalve Los Realejos, La Guancha, San Juan de la Rambla, Icod de Los Vinos en La Orotava ook een stuk van het Teide Nationaal Park teisterde, blijft onder controle maar we zullen nog zeer lange tijd controle moeten uitoefenen, zo zei Francisco Rodríguez, hoofd van milieuagenten. De brand heeft zo'n 2.753 hectare getroffen, waarvan 226 in het Teide Nationaal Park Teide. Er zijn nog steeds plaatsen waar het vuur opnieuw kan oplaaien, want er zijn nog stronken en wortels die blijven smeulen, aldus Rodríguez.

Agenten van de Nationale Politie en de Guardia Civil hebben een 51-jarige man gearresteerd voor drugshandel in Santa Cruz de Tenerife. De arrestant, die in het verleden reeds in verband werd gebracht met drugshandel, had een opslagruimte gehuurd in de hoofdstad van Tenerife waar 460 kilo hasj, 1 kg cocaïne en 6.500 euro aan contanten werden gevonden.

De gemeenteraad van Granadilla de Abona heeft gisteren Playa Grande in Los Abrigos opnieuw opengesteld voor het publiek nadat het strand woensdag werd afgesloten nadat de Canarische gezondheidsinspectie afwijkende waarden had gemeten van het zeewater.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden meldt dat sinds de laatste gegevensupdate van afgelopen vrijdag 626 nieuwe positieven voor COVID werden geregistreerd onder de 60-plussers. Het totale aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie loopt daarmee op tot 92.711. De cumulatieve incidentie voor deze leeftijdsgroep op 14 dagen bedraagt 736,71 gevallen per 100.000 inwoners en op 7 dagen is dat 280,43.