Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 6 augustus

Geschreven op 06/08/2022De Canarische regering heeft donderdag de eerste partij vaccins tegen de apenpokken ontvangen die het Spaanse ministerie van Volksgezondheid verdeelt onder de autonome gemeenschappen en die in het geval van de archipel bestaat uit 203 doses.

Puerto de la Cruz wil één van haar grote historische troeven herstellen die de toeristische stad tussen 1966 en 1971 enorme bekendheid heeft gegeven namelijk het ‘Festival de la Canción del Atlántico’, dat het neusje van de zalm van de muziekscene presenteerde in die tijd. De onderhandelingen tussen het stadsbestuur van Puerto de la Cruz en Televisión Española zijn bijna rond en het zou een enorme stimulans betekenen voor de stad en Tenerife in het algemeen.

Een enquête onder de inwoners van Icod de los Vinos om te weten te komen welk type zand ze verkiezen voor het renovatieproject van het strand van San Marcos, heeft aangetoond dat negen op de tien ondervraagden de voorkeur geven aan natuurlijke zand in plaats van gemalen zand uit steengroeven.

De hoofdstad van Tenerife heeft aan de regering van de Canarische Eilanden aangeboden om de hoofdzetel van het toekomstige ‘Agencia Europea del Turismo’ in Santa Cruz te huisvesten en heeft nu een volgende stap gezet door gratis bouwgrond aan te bieden.

Opnieuw verdwijnt er een stukje nostalgie in La Laguna door de pandemie. Het gerenomeerde restaurant ‘La Tasca El Tonique’ in de Calle Heraclio Sánchez in La Laguna heeft deze week de deuren gesloten na 33 jaar trouwe zorg voor zijn klanten. De kredieten die tijdens de pandemie zijn aangegaan en nadat het verzoek om hulp van de overheid werd afgewezen, is het onhaalbaar om door te gaan met de activiteiten, zo luidt het bericht op Facebook.

Nicholas Desmond, een inwoner van Cardiff (Wales), kwam op 29 juli om het leven door verdrinking aan het strand van Callao Salvaje, behorend tot de gemeente Adeje. Hij was 29 jaar oud en kwam op vakantie naar het eiland om zijn verjaardag te vieren. De familie van "Nicky", zoals zijn familieleden hem noemden, hoopt geld in te zamelen om zijn lichaam te repatriëren en is ook gaan samenwerken met het ‘Repatriation Services Trust’, een liefdadigheidsinstelling die families financieel helpt om dierbaren die in het buitenland zijn overleden, te repatriëren.

De calima zal volgens de weermodellen in ieder geval tot maandag aanhouden. De temperaturen blijven gedurende het weekend erg hoog tot 33 graden en in sommige delen van de archipel kunnen deze oplopen tot 38 graden. Vanaf zondagmiddag wordt verwacht dat de temperatuur de volgende dagen zachtjes zal beginnen dalen tot de ‘normale’ zomertemperatuur.

Agenten van de Nationale Politie hebben veertien personen gearresteerd, 11 mannen en drie vrouwen tussen de 22 en 42 jaar, van wie 13 met een strafblad, voor een vechtpartij met machetes, messen en boksbeugels in Aguere (La Laguna). De gedetineerden, die gewelddadig gedrag bleven vertonen tijdens hun verblijf in de politiefaciliteiten, beschadigden verschillende voertuigen van de veiligheidstroepen die voor hun overbrenging werden gebruikt.

De video van de hamerhaai, die dinsdag werd waargenomen aan de kust dichtbij de Avenida Marítima in de hoofdstad van Gran Canaria, heeft voor heel wat verontwaardigde reacties gezorgd op Twitter. De beelden zijn viraal gegaan nadat het Twitter-profiel ‘Mi playa de Las Canteras’ de video had gedeeld die op kort tijd 15.000 maal werd bekeken. "Ik vind het schandalig dat ze met hun boot bijna over het dier varen"of "het zou het beter zijn om het dier niet lastig te vallen en het met rust te laten", waren enkele van de reacties.