Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Dinsdag 23 augustus

Geschreven op 22/08/2022Nacho, 30 jaar oud en inwoner van de gemeente La Laguna verdween meer dan een jaar geleden op 14 juli 2021. Vorige week vonden jongeren een deel van zijn bezittingen terug in een moeilijk toegankelijk gebied in het ‘Parque Rural de Anaga’. De Nationale Politie startte meteen een zoekactie en vonden menselijke botresten in de omgeving. Men vermoedt dat het om Nacho gaat al moet verder onderzoek dit nog bevestigen. Zijn moeder denkt dat er kwaad opzet in het spel is.

Het aantal oproepen naar de 016-telefoon voor seksistisch geweld op de Canarische Eilanden is afgelopen juni met 11% gestegen ten opzichte van dezelfde maand in 2021. 74% van de oproepen werd gedaan door het slachtoffer zelf, 20% door familieleden of mensen die dicht bij de slachtoffers stonden en 6% door andere mensen.

De Guardia Civil van Lanzarote heeft in het kader van het onderzoek dat tussen maart en juni van dit jaar is uitgevoerd 4 personen aangehouden voor fraude met cryptocurrencies op de Canarische Eilanden. Het gaat om drie mannen en een vrouw, woonachtig in Spanje en Frankrijk, tussen de 35 en 45 jaar oud, zonder strafblad. Eén van hun slachtoffers verloor maar liefst 170.000 euro. Met misleidende advertenties beloofden ze een hoge rente op hun investering. Eens het geld was gestort, werd alle contact verbroken.

Drie redders hebben zondag in Puerto de la Cruz drie tieners gered van de verdrinkingsdood die vanaf de pier in het water waren gesprongen en niet meer terug konden vanwege de zware zeestroming. Uiteindelijk raakte niemand gewond.

Salvamento Marítimo heeft zondagavond op zo'n 66 kilometer ten zuiden van Fuerteventura een opblaasbare boot onderschept met 61 immigranten van sub-Sahara-afkomst aan boord, waaronder 15 vrouwen en vier kinderen.

Een 15-tal Amerikaanse reisagenten hebben vorige week Tenerife bezocht met als doel het eiland te leren kennen. Het idee is dat deze professionals Tenerife opnemen in hun 'premium'-aanbod voor reizigers met een hoge koopkracht. Sinds 9 juni zijn er wekelijks vluchten van en naar New York.

Tenerife zal een bewustmakingscampagne lanceren over verantwoord huisdierenbezit. Het doel van deze campagne, waarin de Cabildo 20.000 euro zal investeren, is om goed na te denken over de toewijding en de zorg die deze dieren nodig hebben en hun behoeften te begrijpen.

De bosbrand van de afgelopen maand juli heeft verschillende boomgaarden in San Juan de la Rambla en Los Realejos verwoest. De regering van de Canarische Eilanden zal steun verlenen aan de boeren die getroffen werden door deze  brand die onder controle is, maar nog niet als geblust wordt beschouwd omdat er nog steeds kleine brandhaardjes zijn.

Geen drinkwater in La Graciosa. Canal Gestión Lanzarote heeft het urgente actieprotocol geactiveerd wegens een nieuwe breuk in de onderwaterpijpleiding die La Graciosa van drinkwater voorziet. Het zal al zeker tot woensdag duren eer de gespecialiseerde duikers op Lanzarote toekomen en de herstellingswerken kunnen worden gestart. Het is al de zesde keer dit jaar dat dit gebeurt en het kan dagen duren voor dit euvel is opgelost.