Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Dinsdag 30 augustus

Geschreven op 30/08/2022


Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) sluit niet uit dat het vandaag zachtjes kan regenen op de centrale eilanden. Vanaf de middag neemt de calima toe en gaat de temperatuur opnieuw stijgen. De hitte zal in de loop van de week verder toenemen met mogelijk maximumtemperaturen tot 34°C.

De Guardia Civil heeft een dievenbende ontmanteld die zich bezighield met gewelddadige overvallen op Tenerife, waarbij ze zich voordeden als agenten van de Guardia Civil om het vertrouwen van de slachtoffers te winnen. In totaal zijn er vier personen opgepakt voor diefstal met geweld, huisvredebreuk en usurpatie van openbare functies. De betrokkenheid van 4 andere personen wordt nog onderzocht.

Een oud debat over de overbevolking op Tenerife wordt heropend. Het eiland is overbevolkt, zeggen de inwoners van Tenerife als ze elke ochtend de enorme files moeten doorstaan ​​om naar hun werk te gaan. De mobiliteitsproblemen op een eiland met bijna een miljoen inwoners is een van de belangrijkste problemen. Bovendien wordt onderzocht of de bevolkingsgroei leidt tot een daling van het Bruto Binnenlands Product (BBP). Het aantal inwoners op de Canarische Eilanden is in twee decennia met 530.000 mensen gegroeid tot 2,2 miljoen.

De hoofdstad van Tenerife lanceert een campagne via het internet om de toeristenmarkt op het vasteland te veroveren. De campagne richt zich op bezoekers met een specifiek profiel uit een tiental Spaanse steden die een directe luchtverbinding hebben met de luchthaven Tenerife Noord.

Een Britse toeriste heeft afgelopen week voor de kust van Lanzarote de as uitgestrooid van Peter Sutcliffe, bekend als "the Yorkshire Ripper", een meervoudige moordenaar die tussen 1975 en 1980 dertien vrouwen in het Verenigd Koninkrijk heeft vermoord en in 2020 stierf ten gevolge van COVID. De vrouw, die Sutcliffe regelmatig bezocht in de gevangenis, beweert zijn as te hebben uitgestrooid aan de kust in de gemeente Tías.

Het Wetenschappelijk Comité van het ‘Plan de Emergencias Insular’ van La Palma heeft besloten om het gele verkeerslicht voor de Cumbre Vieja-vulkaan te handhaven aangezien er nog steeds enkele gevaren zijn zoals de hoge grondtemperaturen en de CO2-emissieniveaus.

De speciale parkeerplaatsen voor mobilhomes en caravans op de Canarische Eilanden lieten deze zomer goede bezettingscijfers optekenen. Ieder jaar neemt het aantal mobilhomes toe en de bestuurders ondervinden steeds meer problemen om een geschikte parkeerplaats te vinden omdat er verschillende gemeenten op de Canarische Eilanden zijn die hen liever niet zien komen.

Een verstekeling is maandagmorgen van een boot gesprongen in Las Palmas en in het droogdok terechtgekomen. Hij liep hierbij vrij zware verwondingen op aan zijn benen. Hij werd per ambulance naar het Dokter Negrín Ziekenhuis gebracht.