Honderd oldtimers nemen deel aan de ‘XXI Clásica de Tenerife’

Geschreven op 28/10/2022


De Cabildo van Tenerife presenteerde gisteren de XXI Clásica de Tenerife, georganiseerd door de ‘Real Automóvil Club de Tenerife’ (RACT). Een sportevenement waaraan honderd klassieke voertuigen van voor 1970 deelnemen en dat tussen 4 en 6 november zal plaatsvinden op de eilanden Tenerife en La Gomera.

De presentatie, die plaatsvond in het ‘Museo de la Naturaleza y la Antropología’, werd bijgewoond door de vice-president, Enrique Arriaga en de minister van Sport, Concepción Rivero.

Enrique Arriaga benadrukte dat de Cabildo dit evenement, dat het behoud van de oldtimers bevordert en Tenerife en zijn landschappen in de schijnwerpers van de sportwereld plaatst, krachtig ondersteunt.

Dit evenement is een attractie voor alle autoliefhebbers. Het is een staalkaart van het automobiele erfgoed van de eilanden, dat ook onze uitzonderlijke landschappen in de verf zet aangezien het door elf gemeenten zal lopen: La Laguna, El Rosario, Tacoronte, La Orotava, Vilaflor, San Miguel, Arona, Adeje, Guía de Isora, Santiago del Teide en zal eindigen in Santa Cruz met de prijsuitreiking in het ‘Parque García Sanabria’.

In tegenstelling tot conventionele rally’s wordt niet de hoogste snelheid beloond maar de voertuigen moeten op elk traject een bepaald tempo aanhouden, dat altijd minder dan 50 kilometer per uur bedraagt.

Een GPS-systeem volgt elk deelnemend team en het verschil tussen hun snelheid en het vastgestelde gemiddelde wordt gebruikt om een klassement op te stellen. Zo wordt het voertuig dat het minst afwijkt van de theoretische tijden de winnaar. De auto's worden verdeeld in categorieën volgens het decennium van fabricage en in elke categorie worden de eerste drie auto's bekroond.

De XXI Tenerife Classic kan rekenen op de aanwezigheid van bekende deelnemers zoals de Zwitser Mario Illien, een van de meest gerenommeerde Formule 1- en IndyCar-ingenieurs, die een Chevrolet Corvette C1 uit 1957 zal besturen. Illien, een regelmatige deelnemer aan prestigieuze internationale klassiekers zoals die van Peking-Parijs, nam vorig jaar op Tenerife al deel aan het stuur van een spectaculaire Chevy Fangio V8.