Las Galletas krijgt een nieuwe wandelpromenade en een breder strand

Geschreven op 31/10/2022


De regering van de Canarische Eilanden zal, in samenwerking met de gemeenteraad van Arona, een studie laten uitvoeren om een ​​gebied met een "hoog risico" als gevolg van de stijgende zeespiegel te "renaturaliseren".

De firma Gestur zal belast worden met het onderzoek naar de heraanleg van het strand van Las Galletas, een van de 47 plaatsen op de Canarische Eilanden die door de stijging van de zeespiegel ten gevolge van de opwarming van de aarde worden bedreigd de komende jaren.

De Canarische regering, die vanaf januari 2023 de bevoegdheden op het gebied van kusten zal overnemen, wil een ​​project ontwikkelen van "hoge waarde van ecologisch behoud". Hiervoor wordt het strand terug hersteld in zijn oude staat, breder dan nu, de toegangsweg naar Las Galletas zal hoger komen te liggen en er wordt een nieuwe wandelpromenade aangelegd.

Er moet aan worden herinnerd dat in augustus 2021 het hoogwater de gedeeltelijke ineenstorting van de promenade veroorzaakte, waardoor het verkeer wekenlang werd gehinderd.

Dit plan zal een paradigma vormen voor de toekomstige projecten voor kustherstel. We zullen het strand uitbreiden en in zijn oorspronkelijke staat terugbrengen, schade voorkomen die in de toekomst kan worden veroorzaakt door de stijging van de zeespiegel en de natuurlijke plassen en de milieuwaarde behouden met de aanleg van een nieuwe wandelpromenade, aldus de burgemeester van Arona.

Afgelopen mei presenteerde de minister voor Ecologische Transitie van de Canarische regering, José Antonio Valbuena, het plan ‘PIMA Adapta’, dat 47 plaatsen aangeeft, waarvan 12 op Tenerife, die een hoog risico vormen als gevolg van de stijging van de zeespiegel.