De Canarische Eilanden zijn aanwezig op de World Travel Market

Geschreven op 04/11/2022De toeristische dienst van de Canarische Eilanden zal aanwezig zijn op de toerismebeurs ‘World Travel Market’ met als doel haar belangrijkste markt, de Britten, te verzekeren en zal dit doen met een vernieuwde en duurzamere stand.

De Canarische stand op de beurs ziet er helemaal anders uit dankzij 16 grote kubussen die zullen dienen als opvallende en visuele vitrines van de landschappen van de acht eilanden en door 15% minder elektriciteit te verbruiken wordt de ecologische voetafdruk verkleind.

De minister van Toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, heeft gisteren de deelname van de eilanden aan de belangrijkste toerismebeurs ter wereld uiteengezet, evenals de internationale campagne in 14 Europese markten om de winterverkoop te bevorderen.

De 43e editie van de World Travel Market wordt gehouden van 7 tot en met 9 november in Londen met de deelname van 5.000 exposanten, 3.000 journalisten en men verwacht een 50.000 bezoekers.

Het toerisme uit het Verenigd Koninkrijk, dat altijd de belangrijkste afzetmarkt voor de eilanden is geweest, kreeg tijdens de pandemie een aanzienlijke terugval als gevolg van de beperkingen die werden opgelegd door de Britse regering en die van de 'Brexit', waardoor het naar de derde plaats zakte, voorafgegaan door het schiereiland en Duitsland, die respectievelijk de eerste en tweede plaats innamen.

Maar deze situatie veranderde vrij snel zodra de beperkingen werden opgeheven. De Britten hebben altijd de archipel als favoriete bestemming gehad en dit jaar staan ze opnieuw op de eerste plaats, benadrukte Castilla, met een aandeel van 35% tegenover iets meer dan 15% van de Duitse markt.

Op de persconferentie werd ook de nieuwe internationale campagne voor het winterseizoen gepresenteerd om meer Europese toeristen aan te trekken en zo de sterke betrokkenheid van de luchtvaartmaatschappijen op de bestemming te versterken. Voor de wintermaanden zijn er 1,6 miljoen extra luchtstoelen vanuit het buitenland naar de eilanden voorzien, wat een groei van 30,6% betekent in vergelijking met de pre-pandemische winter.

Onder het motto ‘Winterontvluchters, welkom op de Canarische Eilanden' willen we de ideale bestemming worden voor al die Europeanen die willen ontsnappen aan de kou, maar ook aan de economische en sociaal-politieke situatie, aldus Castilla.