Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zondag 6 november

Geschreven op 06/11/2022De regering van de Canarische Eilanden wil het proces bevorderen voor de bouw en de aankoop van 1.021 sociale woningen op Tenerife om een ​​einde te maken aan een historisch tekort in het kader van het Canarische Huisvestingsplan (2020-2025), waarvan er in totaal 304 zullen worden gebouwd dankzij Next Generation Europese fondsen. Zo zullen er 343 woningen in Santa Cruz worden gebouwd (215 in Cuevas Blancas, 88 in Los Príncipes en 40 in María Jiménez), 112 in La Laguna, 77 in Granadilla de Abona, 65 in La Orotava, 18 in Candelaria, 18 in Arico, 17 in Santiago del Teide, 17 in El Sauzal, 16 in La Victoria, 13 in Güímar, 12 in La Matanza en 9 in Los Realejos.

Er hebben zich al meer dan 136 gedupeerden gemeld in de Tradex-zaak en drie personen zijn ondertussen aangehouden voor fraude en het witwassen van geld. De vrees bestaat dat er nog veel meer gedupeerden zullen zijn die zich niet kunnen melden aangezien zij geen juridische rechtvaardiging hebben voor de herkomst van hun geld. De getroffenen waren van oordeel dat hun geld werd geïnvesteerd in aandelen maar dat het uiteindelijk ging om het klassieke piramidespel waarbij het geld van nieuwe investeerders werd gebruikt om eerdere investeerders uit te betalen wat hen beloofd was.

De Canarische politie heeft vrijdag op haar Twitter-account een bericht gepost over de toevallige ontdekking van botresten van prehispanische oorsprong door burgers op Tenerife.

Agenten van de Guardia Civil van Guía de Isora hebben in het kader van de strijd tegen de productie, distributie en de verkoop van cannabis in de provincie Santa Cruz de Tenerife een cannabisplantage ontmanteld in de gemeente Guia de Isora met 236 marihuanaplanten. Twee personen van Engelse nationaliteit werden gearresteerd.

De Nationale Politie heeft met de arrestatie van twaalf personen een criminele organisatie ontmanteld die wordt beschuldigd van grootschalige cocaïnehandel met zeilboten van Zuid-Amerika naar Spanje. De eerste onderzoeken maakten het mogelijk om verschillende mensen te lokaliseren die vanuit Gran Canaria zeilboten kochten om de Atlantische Oceaan over te steken en cocaïne in te slaan die ze later in Spanje importeerden.

25% van de op de Canarische Eilanden ondertekende arbeidscontracten hebben slechts een looptijd van tussen de 1 en 30 dagen. Volgens de openbare dienst voor arbeidsvoorziening heeft 12% van de nieuwe contracten een looptijd van minder dan 72 uur, omdat het vervangingen of versterkingen zijn bij speciale gelegenheden of evenementen, vooral in de horeca.

Uit onderzoek blijkt dat ten minste 186.000 mensen de carnavalfeesten bijwoonden afgelopen juni, dat is 23% van de eilandbevolking. Voor Santa Cruz betekende dit een economische impact van 15,1 miljoen euro, een meer dan acceptabel cijfer ondanks de verschuiving naar de zomer.

Afgelopen donderdag is een 18-jarige man verdronken nadat hij was meegesleurd door een golf op het strand van Ancón in La Orotava op Tenerife. Een tweede man verkeert nog in levensgevaar. En vrijdag is een man verdronken aan het strand van Pirata in de gemeente San Bartolomé de Tirajana.

Alcampo heeft het eerste afhaalpunt voor online winkelen geopend in Los Cristianos dat geopend is van maandag tot en met zondag van 8.30 uur tot 21.30 uur, waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen.