Avocadodiefstallen in Güímar (Tenerife) houden niet op

Geschreven op 09/11/2022Avocadodiefstallen op boerderijen in de Güímar-vallei blijven een constante, ondanks het feit dat het aantal arrestaties door het Roca-team van de Guardia Civil zijn toegenomen. Dit jaar zijn er tot nu toe meer dan een dozijn diefstallen gemeld van dit fruit, dat dieven meestal op de zwarte markt verkopen aan drie euro per kilo, ongeveer de helft van in de supermarkt of bij de groenteboer.

Wat de boeren het meest verbaast, is hoe het mogelijk is dat zodra de dieven zijn gearresteerd, ze kort nadien alweer worden vrijgelaten, terwijl ze voor een diefstal van meer dan 400 euro toch al een strafblad hebben.

Er heerst enorme verontwaardiging onder de eigenaren van boerderijen die ook klagen dat ze geen beveiligingscamera's mogen plaatsen op de hekken rondom hun eigendom en daardoor blootgesteld worden aan onveiligheid.

Een laatste interventie werd vorige week uitgevoerd door agenten van de lokale politie en de Guardia Civil van Güímar waarbij 2 personen werden gearresteerd voor diefstal op een boerderij tussen Güímar en El Puertito. De snelle tussenkomst van de agenten leidde ertoe dat de nu vastgehouden personen, die verschillende veroordelingen hebben voor soortgelijke diefstallen, op heterdaad werden betrapt en het mogelijk maakten om al het gestolen fruit terug te vinden.

Avocadodiefstallen vinden al jaren plaats in Güímar, maar ook in het noorden van Tenerife en op het eiland La Palma, vooral als gevolg van de prijsstijging van dit product.