Bezorgdheid op de Canarische Eilanden over de stijging van de vliegtuigtickets

Geschreven op 23/11/2022De minister van Transport van de Canarische Eilanden, Sebastián Franquis, heeft dinsdag zijn bezorgdheid geuit over de stijging van de prijzen van de vliegtickets, vooral rond Kerstmis en in de zomer.

Daarom staat er volgende week een vergadering gepland om te bekijken of er maatregelen en controleformules kunnen worden toegepast om deze prijsverhogingen te voorkomen op bepaalde momenten van het jaar.

Franquis heeft erop gewezen dat dit probleem niet-residenten en toeristen van het vasteland treft. Hij herinnerde eraan dat de regering een transporttop had georganiseerd met de Balearen, Ceuta en Melilla om deze maatregelen te bespreken, maar dat eerst de pandemie en later de oorlog in Oekraïne dit hebben verhinderd.

Hij waarschuwde voor de impact van de verhoging van de kosten van vliegtickets op het toerisme omdat deze reizigers niet kunnen profiteren van de korting van 75% om naar de eilanden te reizen zoals de Canarische residenten wel hebben.

De luchtvaartmaatschappijen hebben de prijzen telkens opnieuw verhoogd en hij verwijt de overheid dat ze niet in staat zijn geweest om hier iets aan te doen.

Franquis stelt voor om het luchtverkeer naar de Canarische Eilanden te reguleren, de ticketprijzen te controleren en plafonds vast te stellen, zoals al het geval is met verbindingen van Badajoz naar Madrid. Hij erkent de complexiteit van de zaak maar dringt erop aan om zo spoedig mogelijk de dialoog te starten en een oplossing te vinden voor het probleem.