Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Dinsdag 29 november

Geschreven op 29/11/2022Afgelopen zondag om 03:49 uur werd een man neergestoken tijdens een gevecht in de calle Los Tarajales in Fonsalía (Guía de Isora). De leden van de Canarische hulpdiensten die ter plaatse kwamen, konden alleen de dood van de 30-jarige man bevestigen. Zijn 38-jarige vrouw had verschillende kleine messteken en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De dader vluchtte weg en is de zwager van de man. Hij kon gisteren worden opgepakt door de politie.

Het gemiddelde salaris van de vrouwen op de Canarische Eilanden bedraagt 13,46 euro per uur, dat is 0,27 euro minder dan de mannen. Dat betekent dat de loonkloof op de Canarische Eilanden slechts 1,87% bedraagt. Dit verschil is zo klein omdat mannen en vrouwen op de Canarische Eilanden zeer lage salarissen hebben.

De Guardia Civil van La Orotava heeft een 33-jarige vrouw uit Tacoronte gearresteerd voor diefstal. De vrouw heeft 58.000 euro en verschillende juwelen gestolen uit de kluis van de persoon waar ze werkte als schoonmaakster.

De Belastingdienst heeft 50.244 Canariërs financiële steun verleend voor een bedrag van 200 euro om de impact van de hoge inflatie te verzachten. Dat betekent dat er 10.048.800 euro voor initiatief werd vrijgemaakt.

Het Japanse televisiebedrijf Asahi Broadcasting Corporation bezocht afgelopen week La Gomera om het reisprogramma 'Tabi Salad' op te nemen, een van de best bekeken formats in Japan, met hoge kijkcijfers in de stad Tokyo en de omgeving van Osaka. La Gomera zal samen met Tenerife, Lanzarote en La Palma de hoofdrol spelen in een van de afleveringen van dit programma dat op 10 december wordt uitgezonden.

In totaal hebben 154 gekwalificeerde wetenschappers en technici een document ondertekend dat naar de presidenten van de Canarische Eilanden en de Cabildo van Tenerife is gestuurd, evenals naar de burgemeester van Adeje, waarin zij verzoeken om de definitieve stopzetting van het toerismecomplex Cuna del Alma in El Puertito (Adeje) en het herstel van de zone waar de werken reeds waren begonnen.

Getroffen door een golf van benzinediefstallen uit auto’s in La Matanza, vooral in de regio die bekend staat als El Puntillo del Sol, hebben 150 inwoners een verzoek ingediend bij de overheid om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om een ​​einde te maken aan deze diefstallen.

De hotelmanagers van Tenerife roepen op tot meer investeringen in infrastructuur. Ze waarschuwen ervoor dat het essentieel is om de wegen in de toeristische gebieden te verbeteren en oplossingen te zoeken voor het gebrek aan huisvesting voor de werknemers in de sector.