De Canarische Eilanden overtreffen het pre-covid-niveau met vluchten naar 135 bestemmingen

Geschreven op 01/12/2022Dit winterseizoen zijn de Canarische Eilanden erin geslaagd om de luchtverbindingen, die ze hadden vóór de pandemie, te herstellen en er zelfs nog een bij te winnen. Vergeleken met de 134 bestemmingen in de winter van 2019/2020 zijn er nu vluchten naar 135 luchthavens in verschillende Europese steden en landen, volgens gegevens van het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden.

Deze winter weet de archipel nieuwe bestemmingen als Slowakije en Letland op te nemen en verliest het de aansluiting met andere landen als Rusland, Estland, Gambia en Venezuela. Deze verliezen worden gecompenseerd door nieuwe luchtroutes naar Oostenrijk (van twee naar vier luchthavens), Kaapverdië en Frankrijk (2 luchthavens).

Als we de belangrijkste markten voor toeristen naar de Canarische Eilanden analyseren, zien we dat de eilanden verbindingen hebben met het Verenigd Koninkrijk met 20 luchthavens of steden. Volgens de gegevens van het Ministerie van Toerisme waren er in het voorgaande seizoen 10.833 reguliere vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk met de Canarische Eilanden en dit jaar zullen er dat 13.603 zijn.

Er zijn vluchten naar 25 luchthavens in Duitsland, 21 op het Spaanse vasteland, 11 in Frankrijk, 11 in Italië, 5 in Noorwegen, 4 in Nederland en verder zijn er vluchten naar Portugal, Roemenië, Senegal, Zweden, Zwitserland, Westelijke Sahara, Marokko, Mauritanië, België, Kaapverdië, Tsjechië en Denemarken.