Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Woensdag 7 december

Geschreven op 06/12/2022Het besluit van de regering van Spanje dat Sevilla en La Coruña het hoofdkwartier zullen worden van respectievelijk het toekomstige Spaanse ruimtevaartagentschap en het agentschap voor kunstmatige intelligentie is een koude douche voor Tenerife dat zijn kandidatuur stelde om deze twee belangrijke wetenschappelijke centra te huisvesten.

Vanaf zondag kan u de bekende, gemeentelijke kerststal van Candelaria opnieuw bezoeken, gelegen aan de Plaza del Centro Cultural met meer dan 500 figuren. Het is een van de meest bezochte op het eiland en het lijkt erop dat zijn originaliteit elk jaar blijft verbazen.

Een 41-jarige man is vrij zwaar gewond geraakt toen hij werd aangereden door een auto bij een benzinestation in de gemeente San Miguel de Abona op Tenerife. Het slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De derde editie van de ‘Bonos Consumo Tenerife’ (consumenten vouchers) heeft sinds de start op 31 oktober tot 30 november een omzet gegenereerd van meer dan 689.000 euro in kleine bedrijven op het eiland. Meer dan 400 bedrijven uit 23 gemeenten op Tenerife namen deel aan dit inititatief, waarbij in totaal 11.281 vouchers werden ingewisseld van 10, 30 en 60 euro, waarvan de Cabildo van Tenerife 50% dekte, terwijl de andere helft door de consument werd betaald.

Het bericht "Sorry, dit product kan niet naar het geselecteerde adres worden verzonden. Wijzig het verzendadres of verwijder het product uit uw bestelling” is iets dat veel voorkomt bij online kopers op de Canarische Eilanden. Uit deze behoefte is het bedrijf Canarias Prime ontstaan dat in slechts één jaar tijd al het vertrouwen heeft van 180.000 gebruikers en verwacht deze kerst de 250.000 te overschrijden. Tot op de dag van vandaag verzendt 85% van de online winkels in de Europese Unie nog steeds niet naar de eilanden vanwege de bureaucratische en douaneproblemen. De komst van Canarias Prime en zijn oplossingen heeft ervoor gezorgd dat de producten van deze winkels aankomen en zonder extra kosten. Meer inlichtingen : https://canariasprime.com/

Een jaar lang gratis openbaar vervoer op de Canarische Eilanden wordt van kracht op 1 januari maar niet iedereen is daar even blij mee zoals de taxisector. De president van Elite Taxi, Miguel Ojeda, maakte deze week heel duidelijk dat er acties zullen volgen: “We gaan niet toestaan ​​dat onze families worden geruïneerd en we hebben reeds grote demonstraties gepland, niet voor twee uur, maar misschien wel hele dagen op de belangrijkste plekken, niet alleen in Santa Cruz, maar ook op de rest van het eiland.”

De luchtverkeersleiders hebben via Twitter gemeld dat er maandag verschillende vluchten zijn omgeleid vanwege onvoorspelbare windvlagen die de archipel sinds zondag teisteren.

De regering van de Canarische Eilanden plant een nieuw gezondheidscentrum in Costa Adeje. Het zal worden gebouwd op een perceel van ongeveer 6.000 vierkante meter dat is afgestaan ​​door de gemeenteraad en zal een totale bebouwde oppervlakte hebben van 3.655 vierkante meter. Deze nieuwe faciliteit zal het mogelijk maken om te reageren op de toenemende behoeften en diensten die voortvloeien uit de toename van de bevolking in de gemeente en de beperkingen van het huidige ‘Centro de Salud de Adeje’.

Het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) heeft zondag om 10:29 uur een aardbeving gedetecteerd tussen de eilanden Gran Canaria en Tenerife met een kracht van 2,5 op de schaal van Richter op een diepte van 6 kilometer. Ook op zaterdag werden er 3 bevingen geregistreerd in dezelfde regio.

De regering van de Canarische Eilanden en de Cabildo van Tenerife gaan voor het einde van het jaar een nieuwe overeenkomst ondertekenen waarbij er 40 miljoen euro worden vrijgemaakt om de werken aan het Hospital del Sur af te ronden en nieuwe diensten op te nemen.