Santiago del Teide – Amandelbloesem in bloei

Geschreven op 06/02/2023De amandelbloesem staat in bloei en zorgt vooral in Santiago del Teide voor een explosie van kleur met honderden bomen die pronken met hun roze en witte blaadjes.

Hoewel met een kleine vertraging, is het uitkomen van de bloemblaadjes begonnen en tegenwoordig straalt het landschap een unieke schoonheid uit die veel bezoekers aantrekt.

En het is dat de amandelboom deel uitmaakt van de geschiedenis van Santiago del Teide en de regio en lange tijd voor het belangrijkste levensonderhoud heeft gezorgd voor een groot aantal inwoners.

Emilio Navarro, de burgemeester van Santiago del Teide, benadrukt de rol van deze natuurlijke hulpbron als economische aanjager voor zijn gemeente evenals de bijdrage van deze emblematische boom aan het landschap in de maanden januari en februari.

Zich bewust van het belang van dit natuurverschijnsel, heeft de gemeenteraad van Santiago del Teide ook dit jaar weer een mooi programma uitgestippeld en deze week staan volgende activiteiten geprogrammeerd:

Donderdag 9 februari:

• Workshop delicatessen gemaakt met amandelen om 16.30 u. in het ‘Centro de Visitantes Chinyero. Telefonisch inschrijven op het nummer 922 86 31 27, ext. 401, 402, 403, 404

Zaterdag 11 februari:

• Wandelingen voor geliefden (08.00 en 09.00 u) - 2 routes : gemiddelde en lage moeilijkheidsgraad. Vertrek op de Plaza Pública Santiago del Teide

• Agro-artisanale markt van 09.00 tot 18.00 uur op de Plaza Pública Santiago del Teide

• Degustatie van cocktails met amandelen om 12.00 u. op de Plaza Pública Santiago del Teide

• Optreden van de groep ‘Contrastes’ om 16.30 u. op de Plaza Pública Santiago del Teide