Tenerife - Buitenlandse interesse in huurwoningen stijgt enorm

Geschreven op 10/02/2023Buitenlanders zijn niet alleen geïnteresseerd in het kopen van huizen in Spanje maar zoeken steeds meer naar huizen om te huren, zo blijkt uit een onderzoek van Idealista, waaruit blijkt dat eind 2022 14,9% van de huuraanvragen uit het buitenland kwam, een record dat 4 procent boven het gemiddelde van de laatste vier jaar ligt.

De studie geeft ook aan dat de vraag naar huren groter is dan naar kopen (14,5%). Alicante is de provincie waar de buitenlanders het grootste aandeel hebben in de huuraanvragen (30,3%), gevolgd door Santa Cruz de Tenerife met 29,6%, de Balearen (27,8%), Malaga (26,9%) en Las Palma (24%).

De meeste zoekopdrachten naar verhuur kwamen in het verleden uit het Verenigd Koninkrijk maar de laatste tijd staan Duitsland en Frankrijk op de eerste en de tweede plaats terwijl het VK naar de derde positie is gezakt. Op de vierde en de vijfde plaats staan respectievelijk de VS en Nederland voor Italië dat van de vierde naar de zesde plaats is gedaald.

Volgens het vastgoedportaal heeft de pandemie voor een verschuiving gezorgd en een impuls gegeven aan telewerken en een groeiende belangstelling voor ruimere panden met een buitenruimte en ook de opkomst van de zogenaamde digitale nomaden zijn de belangrijkste oorzaken van deze opleving.