Slechts 9 van de 31 gemeenten van Tenerife houden hun deuren open

Slechts 9 van de 31 gemeenten van Tenerife houden hun deuren open

Geschreven op 20-03-2020


De crisis veroorzaakt door het coronavirus en de alarmtoestand die door de Spaanse regering is afgekondigd hebben de 31 gemeenteraden van de gemeenten van Tenerife ertoe gedwongen zeer belangrijke veranderingen door te voeren in de zorg voor hun bewoners. Slechts 9 van de 31 stadhuizen op het eiland houden hun deuren open en bieden een vorm van persoonlijke dienstverlening. De andere gemeenten houden hun deuren gesloten en de inwoners worden enkel via detelefoon, e-mail of via een virtueel kantoor verdergeholpen. De gemeenten die hun stadhuizen nog steeds open houden voor het publiek zijnSanta Cruz de Tenerife, San Cristóbal de La Laguna, La Orotava, Los Realejos, Icod de los Vinos, Santiago del Teide , Guía de Isora, Adeje en Arona.

In Adeje blijft het gemeentehuis open en operationeel tijdens de geldigheid van deze verklaring of de verlenging ervan. Maar de hele bevolking wordt eraan herinnerd dat reizen op de openbare weg toegelaten is enkel om dringende redenen en daarom zal de dienstverlening beperkt zijn. Computer- en telefoonkanalen zijn opgezet voor afspraken en klantenservice tussen 8.00 uur tot 15.00 uur. De telefoon voor dringende zaken is 922 756 202 en de e-mail is atencionalciudadano@adeje.es

In Arona blijft het gemeentehuis ook open maar met beperkingen. De gemeentelijke diensten en het gemeentelijk administratief personeel werkt normaal, zij het met alle aanbevolen hygiënische maatregelen. Alle diensten waarbij klantenservice of persoonlijk contact betrokken is, zijn opgeschort. Ook de kantoren van de ‘Servicio de Atención al Ciudadano’ (SAC) zijn gesloten maar en kan wel een afspraak gemaakt worden op het nummer 010.

San Miguel de Abona. De klantenservice is beperkt tot de telefoonlijn (922 700 000) tussen 7.30 uur tot 14.30 uur en de nummer 618 071 588 is ingeschakeld om vragen of verzoeken te beantwoorden via WhatsApp. De gemeentelijke website is 24 uur per dag operationeel (www.sanmigueldeabona.es). Alleen bij de Sociale Dienst (922 700 000 Uitbreiding 1233) wordt gevraagd een afspraak te maken.

Granadilla de Abona. Sinds afgelopen week is de persoonlijke dienstverlening opgeschort, behalve voor dringende gevallen. De telefoons van 010 of 922 759 900 zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 07.45 uur tot 14.45 uur. U kunt ook afspraken maken via het web (www.granadilladeabona.org). Het gemeentehuis blijft gesloten.