Handelszaken open op de Canarische Eilanden

Handelszaken open op de Canarische Eilanden

Geschreven op 12-05-2020
Guy Devos


De meeste kleine winkels op de eilanden hebben de deuren geopend. Naar schatting heeft 50% van de winkels van minder dan 400 vierkante meter op de Canarische Archipel de deuren geopend in de hoop dat er voldoende wordt verkocht om alle kosten die de heropening met zich meebrengen, te dekken.
Merkwaardig feit, de terrassen van de horecazaken bleven grotendeels gesloten. Slechts enkele barhouders hebben hun zaak geopend onder de maatregelen die door de overheid werden gesteld.  
De afwezigheid van toeristen als gevolg van de coronacrisis en dat 35% van het BNP van de Canarische Eilanden vertegenwoordigt is verantwoordelijk voor 40% van de werkgelegenheid - is een handicap voor een groot aantal plaatselijke winkeliers die bedrijvig zijn in de toeristische gebieden.


De voorzitter van de Federatie van Stedelijke Gebieden van de Canarische Eilanden (Facua), Abbas Moujir, geeft aan dat het grootste deel van het commerciële netwerk heeft gewacht op de komst van fase 1 om met volle kracht de commerciële activiteit terug op te starten. In fase 1 laat het de-escalatieplan de winkels toe om klanten te ontvangen tot een maximum van 30% van hun capaciteit. Het is ook verplicht om een minimale veiligheidsafstand van twee meter binnenin aan te houden. De winkeliers moeten het pand twee keer per dag ontsmetten en hebben preferentiële openingstijden voor ouderen.

Het Canarische Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel onder leiding van Yaiza Castilla heeft op de officiële website van de regionale overheid alle informatie verzameld over de veiligheids- en beschermingsmaatregelen die in fase 1 door de winkels en andere verkooppunten moeten worden toegepast.
Naast het reinigen en ontsmetten van de lokalen, het bewaren van een veiligheidsafstand van twee meter en het gebruik van beschermende voorzieningen zoals scheidingswanden of gelaatsschermen , moeten de bedrijven, naast de algemene veiligheidsmaatregelen die ze moeten toepassen, voorkomen dat klanten de goederen aanraken of de aangeraakte goederen ontsmetten vooraleer ze opnieuw in de handel worden gebracht.
Zij benadrukt dat kopers de veiligheidsmaatregelen moeten respecteren terwijl ze in een wachtrij staan, een masker moeten dragen als de winkel binnengaan en betalingen aanmoedigt met een mobiele telefoon of een betaalkaart in plaats van met contant geld.