Gewelddadige juwelenovervallen in Amarilla Golf en Golf del Sur

Gewelddadige juwelenovervallen in Amarilla Golf en Golf del Sur

Geschreven op 12-05-2020
Guy Devos


Agenten van de lokale politie van de hoofdpost in Granadilla de Abona hebben een man gearresteerd op verdenking van twee roofovervallen met geweld en drie diefstallen. De feiten speelden zich af in de urbanisaties Amarilla Golf en Golf del Sur.
De vermeende dader randde toeristen aan en stal juwelen ter waarde van 5.000 euro.

De verdachte is voor deze feiten in voorlopige hechtenis genomen. Onderzoek wijst uit dat er eerst vorig jaar een aangifte werd gedaan van een vermeend misdrijf van overval met geweld. Het slachtoffer vertelde de agenten dat ze op straat werd benaderd door een jongeman en dat hij haar halsketting met geweld afrukte.
Daarna vluchtte te voet.

Door het gewelddadig optreden viel de vrouw en moest zij gewond opgenomen worden in het ziekenhuis.
Naar aanleiding van deze overval begonnen de agenten van de Guardia Civil met een onderzoek waardoor ze erachter kwamen dat een buurman een zelfde  gouden halsketting werd verkocht in een pandjesshop in Los Cristianos. De betrokken vrouw bevestigde dat het dezelfde ketting was die van haar was gestolen werd.

In de loop van het onderzoek ontdekten de speurders tot vier gelijkaardige strafbare feiten. Daardoor konden een aantal van de gestolen juwelen later aan de rechtmatige eigenaren teruggegeven worden.
De totale waarde van de gerecupereerde juwelen bedraagt ongeveer 5.000 euro. Na het opzetten van een speciale zoekactie arresteerden de agenten de vermeende dader in Los Abrigos. De aangehouden persoon is in voorlopige hechtenis is genomen tot aan het proces. Aanklacht van de misdrijven is roofoverval met geweld.