Hotel op Tenerife opent voor slechts twee klanten

Hotel op Tenerife opent voor slechts twee klanten

Geschreven op 12-05-2020


Het hotel ‘Catalonia Punta del Rey’ is een van de weinige hotels op Tenerife dat is heropend na 58 dagen gesloten te zijn geweest vanwege de noodtoestand. Aangezien we maandagmorgen begonnen zijn aan fase 1 mochten de hotels heropenen zonder gebruik te maken van de gemeenschappelijke ruimtes en de zwembaden. Het enige hotelcomplex in Candelaria, gelegen in Las Caletillas, opende gisteren zijn deuren met slechts 10% van het personeel. De directeur, Antonio Tejedor, probeert om optimistisch te blijven en hoopt “binnenkort klanten te ontvangen die een kamer nodig hebben vanwege een werkreis of iets dergelijks", zo zegt hij. Het zal heel moeilijk zijn om toeristen binnen te krijgen aangezien het luchtverkeer met Europa is afgesloten.

Tejedor gaf aan dat ze in twee maanden tijd van 900 klanten naar 2 klanten zijn gegaan, die maandagnamiddag zijn toegekomen en een kamer voor een dag hebben gereserveerd, terwijl er nog vier reserveringen zijn in de loop van de week. Het zal beetje bij beetje moeten verbeteren, zo zegt hij, hoewel we geld verliezen door nu al open te gaan.

De directeur van het hotel hoopt dat ze over twee weken de zwembaden, de sportterreinen en het restaurant kunnen openen om zo meer gasten te kunnen ontvangen in zijn hotel. Er is geen buffet meer en het ontbijt, de lunch en het diner worden geserveerd door de obers op de kamer of op het terras van het hotel.