Inbraken in La Laguna dalen met 40%.

Inbraken in La Laguna dalen met 40%.

Geschreven op 13-05-2020
Guy Devos


De lokale veiligheidsraad van La Laguna heeft gisteren de analyse bekend gemaakt over de openbare veiligheid. De verantwoordelijke, Alejandro Marrero, zei dat het aantal inbraken in de gemeente gedurende de crisiperiode met 40% is gedaald, terwijl de daling van het aantal diefstallen tussen 20 en 25% ligt.

"Wij zijn van mening dat de lokale politie en de verschillende veiligheidsdiensten in de gemeente goed werk leveren, zowel bij de uitvoering van de alarmtoestand als bij de preventieve maatregelen van de openbare orde. Dit is iets wat door de gemeentelijke overheid en de burgers wordt erkend", aldus het raadslid, die zegt dat "verder gaan in dezelfde richting noodzakelijk is om het resultaat te behouden.

In dit verband kondigde het raadslid aan dat de wekelijkse coördinatievergadering van de lokale politie van La Laguna en de nationale politie voortaan zal worden uitgebreid worden met de deelname van vertegenwoordigers van de burgerwacht en de autonome politie. Daardoor kan er informatie worden uitgewisseld, strategieën bepaald en kan de organisatie de veiligheidsmaatregelen in La Laguna constant monitoren en desgewenst bijsturen.

Anderzijds is overeengekomen om een lijst op te stellen met aanbevelingen voor de commerciële sector, banken en winkels. Daarbij zullen zij worden uitgenodigd om beschermings- en veiligheidsmaatregelen te nemen ter voorkoming van inbraken.