Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 13-05-2020


Geldinzamelingsactie voor de 16-jarige Alexander Canino uit Tenerife

De familie van Alexander Canino, een 16-jarige uit Tenerife, heeft een fondsenwervingscampagne gelanceerd op het plaform GoFundMe zodat hij na een strandongeval een neurorevalidatiebehandeling kan ondergaan. In slechts 24 uur tijd is de campagne viraal gegaan op sociale netwerken en heeft bijna 6000 euro opgeleverd.

In juli 2018, terwijl hij op het strand was met een paar vrienden, viel Alexander Canino in zee. Als gevolg hiervan heeft hij spraak- en mobiliteitsproblemen. Na bijna tweeëntwintig maanden worstelen is de familie een fondsenwervingscampagne gestart om door te kunnen gaan met de verschillende behandelingen die de tiener nodig heeft voor zijn herstel.

Het probleem is dat al deze therapieën ook een aanzienlijke economische inspanning voor het gezin met zich meebrengen, met name ongeveer 1.200 euro aan vaste maandelijkse uitgaven die ze niet aankunnen. Daarom vraagt ​​zijn moeder, Vanessa, om de campagne zoveel mogelijk te delen. We hebben het erg moeilijk maar niets is onmogelijk, we rekenen nogmaals op uw solidariteit en vrijgevigheid om door te gaan, besluit ze.Hoe meer naar het Zuiden, hoe meer zaken gesloten blijven

Dat zou de samenvatting kunnen zijn van de eerste dag van fase 1 van de de-escalatie. In Playa de las Américas op de ‘Milla de Oro’ is zelfs geen enkel hotel geopend, hier en daar enkele terrasjes en geen enkele beweging in de boetieks en winkels.

In El Médano waren slechts drie terrasjes open rond het centrale plein. In Los Cristianos en Las Américas hielden de ondernemers hun zaken liever gesloten en verkiezen om te wachten op de terugkeer van de vluchten en met hen de toeristen.

Ik heb gisteren geopend, zegt een horaca-uitbarer, omdat ik iets moet eten, maar het is niet echt winstgevend om tien sandwiches en een paar koffies te verkopen. Café Olé was het enige terras dat open was in de buurt van de ‘Milla de Oro’, waar de prestigieuze merkwinkels allemaal gesloten waren. Het leek alsof er een bom was gevallen, alleen de apotheek vertoonde tekenen van leven.

De horeca geeft er de voorkeur aan om hun bedrijf gesloten te houden, aangezien het niet rendabel is om te openen met 50% van hun externe capaciteit en zeker nu de ERTE (tijdelijke werkloosheid) verlengd is. Zelfs de winkels waren niet open en ook zij wachten op de terugkomst van de toeristen die in het diepe zuiden erg gemist worden.De Canarische Eilanden gaan uit van verliezen van meer dan 1.500 miljoen euro

De vicepresident en minister van Financiën van de regering van de Canarische Eilanden, Román Rodríguez, benadrukte maandag dat de daling van het inkomen van de overheidsdiensten van de eilanden dit jaar 1.547 miljoen zal bedragen. Over het staatsfonds van 16.000 miljoen voor de autonome gemeenschappen merkte hij op dat er weinig duidelijkheid over bestaat omdat niet bekend is hoe het zal worden beheerd en in ieder geval "onvoldoende" zal zijn voor de behoeften van de eilanden en hun verlies van inkomen.

We moeten voorkomen dat mensen honger lijden, zei hij. Hij heeft zelfs als voorbeeld gegeven dat zonder de goedkeuring en uitbreiding van de ERTE en de hulp aan zelfstandigen er op de Canarische Eilanden ongeveer 490.000 werklozen zouden zijn, bijna de helft van de actieve bevolking, wat een "zeer ernstige crisis" zou veroorzaken.

In dit verband benadrukte hij dat de oplossing niet ligt in ‘extra belastingen’, maar om schulden aan te gaan om de verstrekking van onze basisdiensten te garanderen en gezinnen te beschermen, zoals ook wordt aanbevolen door de Europese Unie.Santa Cruz de Tenerife registreert meer dan 14.000 binnenkomende auto’s met de start van fase 1

Er werden in Santa Cruz de Tenerife de afgelopen maandag in totaal 14.148 binnenkomende voertuigen geregistreerd tussen 07.00 en 10.00 uur op een dag die samenvalt met de start van fase 1 van het de-escalatieplan.

Volgens gegevens van de lokale politie is dit het hoogste aantal voertuigen sinds de alarmtoestand werd afgekondigd, hoewel het aantal nog ver verwijderd is van een gewone maandag wanneer er gemiddeld tot 30.000 auto’s de stad binnenrijden.

De cijfers fluctueerden fel sinds het begin van de mobiliteitsbeperkingen : op de eerste maandag van de alarmtoestand werden er nog 12.790 auto's geregistreerd om verder te dalen tot 7.432 voertuigen op maandag 30 maart en van dat moment is het aantal steeds in stijgende lijn gegaan.