Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 14-05-2020


'Tenerife Tv' houdt ermee op

De minister van Wegen, Mobiliteit en Innovatie van de Cabildo de Tenerife, Enrique Arriaga, kondigde dinsdag op zijn Facebook-account aan dat de regering heeft besloten haar televisiekanaal ‘Tenerife TV’ definitief stop te zettten. We kunnen ons de luxe van onnodige uitgaven niet permiteren in deze delicate momenten voor de economie van ons eiland, zo zegt hij.

Arriaga legde uit dat de middelen die voorzien waren voor dit TV-kanaal nu zijn toegewezen aan het 'Plan voor de activering van Tenerife', dat ondermeer sociale steun biedt aan de meest behoeftigen, zakenlieden en zelfstandigen om de economie van Tenerife te stimuleren.Geweldige ontmoeting van deze vroege vogel met een groep dolfijnen in Radazul op Tenerife

De pandemie heeft ons vele voorbeelden nagelaten van hoe de natuur profiteert van de afwezigheid van de mensen. Walvissen voor de kust van onze hoofdsteden en enorme groepen dolfijnen die vrij rondzwemmen in het zicht van iedereen.

In een video die vanmorgen werd gedeeld op de sociale media door de vrienden van I Love The World, is een gelukkige watersportliefhebber te zien op een kalme en roodachtige zee. Na een paar seconden realiseert hij zich dat in de verte een groep dolfijnen hem nadert, dus stopt hij met roeien en zit hij op zijn 'plank' zijn ontmoeting met deze groep zoogdieren rustig af te wachten. Het magische moment duurt enkele seconden maar het is ongetwijfeld een onvergetelijk moment voor deze man.


Man breekt ruit van een politiewagen in Santa Cruz

De Nationale Politie heeft een 23-jarige man gearresteerd voor een aanslag op de wetshandhavers in Santa Cruz de Tenerife. De gebeurtenissen vonden plaats op de openbare weg terwijl de agenten een controle uitvoerden en op een gegeven moment zagen ze hoe een persoon een glazen object naar het politievoertuig gooide, zonder het te raken.

Toen de agenten wat later wilden vertrekken, stond de man midden op de weg en gooide een glazen bokaal tegen de voorruit van het voertuig. De agenten hebben de man kunnen overmeesteren en vastgehouden totdat hij ter beschikking van de bevoegde gerechtelijke instantie werd gesteld. Over het motief van de man is verder niets bekend.Indrukwekkende wachtrij in La Laguna om hamburgers te kopen

Zoals er al heel wat drukte was op 26 april toen de kinderen voor het eerst terug buiten mochten en op 2 mei toen de volwassenen terug mochten gaan wandelen en sporten op vaste uren, zou de start van fase 1 zeker niet minder druk worden. De inwoners van Tenerife gingen massaal op bezoek bij hun familie, winkelen of een terrasje doen. Ook de restaurants mochten heropenen om eten af te halen. En dat hebben ze geweten in de McDonald’s in La Laguna.

In de video is te zien dat er op maandagavond een gigantische file stond aan te schuiven op de snelweg om een hamburger te gaan kopen. Het is duidelijk dat de Canariërs gek zijn op fastfood. En laat ons eerlijk zijn... het kan soms erg goed smaken!


Ryanair kondigt aan dat het vanaf juli 40% van zijn vluchtprogramma zal hervatten

De goedkope luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft dinsdag de hervatting aangekondigd van 40% van haar gebruikelijke vluchten vanaf 1 juli. Het gaat om bijna 1.000 dagelijkse vluchten, hoewel dit zal gebeuren onder strikte veiligheidsmaatregelen zoals de temperatuurcontrole van de bemanning en passagiers en het verplichte gebruik van maskers.

Zoals de luchtvaartmaatschappij echter heeft verduidelijkt, zijn deze maatregelen afhankelijk van de opheffing van de vliegbeperkingen binnen Europa door de regeringen en de toepassing van effectieve gezondheidsmaatregelen op de luchthavens. Het is dus helemaal nog niet duidelijk wanneer Ryanair terug op de Canarische Eilanden zal vliegen.

Ryanair heeft uitgelegd dat al haar vliegtuigen zijn uitgerust met 'HEPA'-luchtfilters, vergelijkbaar met die op de spoeddiensten van de ziekenhuizen worden gebruikt en dat alle binnenoppervlakken van de vliegtuigen elke nacht worden gedesinfecteerd met chemische producten, effectief voor meer dan 24 uur. Verder zullen er nog een heel aantal voorwaarden zijn waar de reizeigers aan moeten voldoen alvorens zij op het vliegtuig mogen stappen.