Korte berichten - deel 2

Korte berichten - deel 2

Geschreven op 14-05-2020


Titsa (bussen) en Metropolitano (tram) leiden verliezen van 11 miljoen per maand

De openbare vervoermaatschappijen die afhankelijk zijn van de Cabildo de Tenerife, Titsa en Metropolitano, boeken verliezen van ongeveer 11 miljoen euro per maand. Zes miljoen omzet door de daling van het aantal passagiers als gevolg van de crisis en nog eens vijf miljoen in subsidies.

De schatting van beide bedrijven is dat het passagiersvolume vanaf oktober zal herstellen en het jaar zal eindigen met ongeveer 25 % minder reizigers. De impact van de gratis service die werd aangeboden is niet groot, het probleem is dat de reizigers niet met de bus en de tram zijn gegaan vanwege het alarm, zegt de directeur.

Wat de nabije toekomst betreft, verbergt de directeur niet dat er "enige maatregelen" zullen moeten worden genomen om de kosten van de bedrijven te verlagen, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat de consequenties "zo minimaal mogelijk" zullen zijn.De politie van Santa Cruz houdt een ware klopjacht om de toegestane capaciteit op de terrassen te controleren

Verschillende kleine horecagelegenheden besloten om maandag hun terrassen terug te openen in Santa Cruz de Tenerife, met een maximum toegestane capaciteit van 50% en groepen tot maximaal 10 personen.

De lokale politie van Santa Cruz heeft een ware klopjacht georganiseerd om te controleren of aan de voorwaarden van fase 1 werd voldaan in de bars en cafés. Een aantal zaken hebben onmiddellijk terug moeten sluiten, anderen hebben een aantal aanpassingen moet uitvoeren.

De klanten daarentegen leken erg tevreden na weken van quarantaine en genoten van een drankje in het bijzijn van hun vrienden en familie.Straatgevecht voor een tafeltje op een terras op Tenerife

Dat het de hoogste tijd is om de quarantainemaatregelen af te bouwen, bleek maandagavond nog maar eens in Santa Cruz. Aan een van de terrassen van een bar op het Tomé Cano-plein ontstond een straatgevecht .

Het was maandag 11 mei om 22.00 uur ’s avonds toen de lokale politie werd gewaarschuwd voor een vechtpartij. Blijkbaar was er ruzie ontstaan tussen twee groepen mensen voor een tafelje op het terras wat uiteindelijk uitmondde in een gevecht.

Toen de agenten van de lokale politie van Santa Cruz ter plaatse kwamen was een van de groepen, die betrokken was bij de vechtpartij, al vertrokken. Er waren gelukkig geen gewonden en de aanwezigen konden een ​​klacht indienen op het politiebureau maar daar is niemand op ingegaan.


De verkoop van brandstof daalt op de Canarische Eilanden met 75%

De cijfers van de voorzienbare daling van het verkochte brandstofvolume bij tankstations op de Canarische Eilanden is bekend. De verkoop van brandstof is van 105 miljoen liter in de afgelopen maand van januari gezakt naar ongeveer 30 miljoen liter in april, volgens de gegevens van Disa, dat in totaal zo'n 200 verkooppunten heeft.

Voordat de pandemie op de eilanden toesloeg, bedroeg de gemiddelde jaarlijkse verkoop van benzine en diesel in een tankstation in de autonome gemeenschap ongeveer 2 miljoen liter per jaar (ongeveer 5.500 liter per dag). Nu is dit percentage gedaald met 75% tot 80%, volgens Bernabé Rodríguez, directeur van Disa Retail.Parque Rural de Anaga, tussen hemel en paradijs

Het biosfeerreservaat Parque Rural de Anaga (Tenerife) is de plaats in Europa met de meest inheemse soorten. Een biosfeerreservaat is een door UNESCO aangewezen gebied dat een ecosysteem representeert waarin de biodiversiteit en de genetische waarden beschermd worden.

De robuustheid van de bergen, de paden waar je kunt verdwalen en integreren in de natuur of het laurierbos, maken dit gebied tot een uniek plaats dat door Unesco wordt erkend.

Jezelf verliezen op de paden van dit unieke landschap betekent dat je honderden landschappen tegelijk moet ontdekken. Anaga is altijd een optie om te genieten van een uniek landschap van buitengewone schoonheid.