Korte berichten - deel 2

Korte berichten - deel 2

Geschreven op 15-05-2020


Verwachte ineenstorting van de Canarische luchthavens

De beperkingen op het passagiersverkeer die werden opgelegd tijdens de lockdown, verminderden de activiteit van de luchthavens van de Canarische Eilanden in april tot 1% van de normale capaciteit: 38.731 passagiers vergeleken met 3.801.979 in dezelfde maand van 2019.

Aena heeft gisteren de gegevens van het luchtverkeer in april bekendgemaakt, de eerste volle maand tijdens de quarantaine. De cijfers zijn bijzonder hard voor de Canarische eilanden, waar de regering specifiek heeft gevraagd het transport van mensen te beperken.

De acht luchthavens op de eilanden hebben dit opgemerkt met een instorting van het luchtverkeer. In totaal vonden er in april 2591 bewegingen (landing en vertrek) plaats op de vliegvelden, vergeleken met de 34.341 in 2019, dat is 92,4% minder. Deze cijfers geven aan dat er slechts 86 dagelijkse vluchten naar de Canarische Eilanden waren met in totaal 1.291 passagiers per dag.

Per luchthaven was het passagiersverkeer in april als volgt: 15.650 reizigers op Gran Canaria, 9.253 op Tenerife Noord-La Laguna, 4.709 op Tenerife Zuid, 3.142 op Lanzarote-César Manrique, 3.026 op Fuerteventura, 2.205 op La Palma, 746 op El Hierro en nul op La Gomera.De poelen en natuurlijke zwembaden van El Hierro, unieke hoekjes op het eiland

De natuurlijke zwembaden en poelen van El Hierro zijn een belangrijke, toeristische attractie geworden, vooral vanwege hun natuurlijke kenmerken die opgaan in de vulkanische omgeving. Een van de pluspunten van El Hierro zijn de bijzondere badzones.

In de gemeente La Frontera valt de spectaculaire Charco Azul op met een turkoois zwemgedeelte in een kleine grot. De kust van Valverde herbergt ook tal van magische badplaatsen zoals Charco Manso, dat opvalt door zijn verscheidenheid aan grillige vulkanische vormen en natuurlijke bogen. Een maagdelijke maar goed geconditioneerde plek waar u een onvergetelijke stranddag kunt doorbrengen.

De baai van Tacorón, met een zeer rustige zee en een contrast van kleuren waar je verliefd op wordt, is een van de best bewaarde schatten van El Pinar.

El Pozo de las Calcosas, El Río, Los Sargos ... de kust van Herreña is bezaaid met tientallen baaien en poelen, elk met hun eigen karakter. Unieke hoekjes met de geur van zout die u raken en betoveren.


Arona krijgt opnieuw de 'Q' voor toeristische kwaliteit in drie van de vier toerismekantoren

Arona is de enige gemeente op de Canarische Eilanden met drie van de vier VVV-kantoren die zijn gecertificeerd met dit keurmerk dat het prestige, de betrouwbaarheid, de promotie, de differentiatie en de striktheid van de vestigingen benadrukt.

Voor de burgemeester van de gemeente, José Julián Mena, is het voor onze toeristen belangrijk om te weten dat de kwaliteit van onze diensten de best mogelijke blijft, met de nadruk op duurzaamheid, toegankelijkheid en gezondheidsbeveiliging van onze bestemming.

De VVV-kantoren in Playa de Las Américas, Playa de Las Vistas en Las Galletas hebben de 'Q'-certificering voor Tourist Quality vernieuwd, verleend door het ‘Instituto para la Calidad Turística Española’ (ICTE) aan die instellingen en organisaties die een vastberaden inzet tonen voor kwaliteit op het gebied van toerisme. De vernieuwing van deze badge kon natuurlijk niet worden bereikt zonder het geweldige werk van de medewerkers van deze kantoren.

We zijn de enige gemeente op de Canarische Eilanden met drie van de vier VVV-kantoren gecertificeerd onder het Q-keurmerk, zet de burgemeester, en daar zijn we erg fier op.