Betalen van de huur wordt uitgesteld

Betalen van de huur wordt uitgesteld

Geschreven op 16-05-2020
Guy Devos


De minister van Mobiliteit van de eilandregering, Enrique Arriaga, zei in een officiële verklaring dat handelszaken die in TITSA-stations zijn gelegen, vrijgesteld worden van het betalen van de maandelijkse huur.
Deze maatregel is bedoeld om de economische last van bedrijven die gesloten zijn en gesloten blijven, te verminderen.

De Cabildo van Tenerife heeft beslist dat de bedrijven die zich in de TITSA-stations bevinden, de huur niet moeten betalen vanaf het begin van de coronaviruspandemie, die op 14 maart het eiland in volle hart heeft getroffen, tot een nader te bepalen datum.

De minister van Mobiliteit van het eiland, Enrique Arriaga, zei in een verklaring dat deze maatregel bedoeld is om de economische last van bedrijven die gesloten blijven te helpen verminderen.

Op deze manier is er afstel van betaling van de huur voor de gebouwen die zich bevinden in de knooppunten van Santa Cruz de Tenerife en La Laguna, evenals in de stations van Puerto de la Cruz, La Orotava, Icod de los Vinos en Costa Adeje.

Aan de huurcontracten worden er in werkelijkheid geen wij geen wijzigingen aangebracht, ook niet aan de contracten van de verkoopautomaten, geldautomaten, drankautomaten, enz …
De huur van deze apparaten kan ook worden opgeschort tot na de coronapandemie.