Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 16-05-2020


Een bericht in de ‘fluittaal van La Gomera’ om het gezondheidspersoneel te bedanken

Het Ministerie van Toerisme heeft aangekondigd dat aanstaande woensdag een dankbericht zal worden gestuurd in de ‘Silbo Gomero’ naar het gezondheidspersoneel en naar degenen die het mogelijk hebben gemaakt dat de essentiële diensten hebben gefunctioneerd tijdens de pandemie. Dit bericht zal op 20 mei om 19.00 uur vanuit La Gomera worden uitgezonden en in heel Spanje gedeeld via de sociale netwerken met de hashtag #SilboGomeroHomenaje.

Silbo Gomero is een fluittaal die "gesproken" wordt door de vroegere bewoners van het Canarische eiland La Gomera. De taal diende om te kunnen communiceren over de diepe valleien die op het hele eiland voorkomen.

De minister van Toerisme, Yaiza Castilla, geeft in een verklaring aan dat de gefloten taal een historische, culturele en toeristische bron is die van groot belang is voor het merk Canarische Eilanden. De inwoners van La Gomera zullen de hoofdrolspelers zijn van een actie die dankbaarheid combineert met de wens om te onthouden dat de Canarische eilanden een toonaangevende toeristische bestemming blijven met veel en diverse attracties.Opgepakt voor onderwater vissen zonder vergunning in een verboden zone op Tenerife

De Guardia Civil heeft op Tenerife een man betrapt die aan het vissen was in een verboden zone en zonder de vereiste vergunningen voor het gebruik van wapens. Op het moment van zijn aanhouding had hij al vier octupussen gevangen met een gezamenlijk gewicht van 8 kilogram. De dader kon worden gearresteerd na een bericht van een buurtbewoner.

Het gebruikte wapen werd in beslag genomen, evenals de illegaal verkregen vangsten, die ze hebben geschonken aan een goed doel in San Miguel de Abona.

De visser zal worden veroordeeld voor vier overtredingen. Eén wegens het ontbreken van de vereiste documenten voor het bezit van wapens en een andere wegens ongehoorzaamheid aan de autoriteiten wegens het niet naleven van de quarantainemaatregelen. De andere twee veroordelingen zijn voor overtredingen op de zeevisserijwet voor het uitoefenen van visserijactiviteiten in verboden zones en voor het overtreden van de regels inzake visserijmodaliteiten. Er staat de man een boete te wachten van tussen de 601 en 60.000 euro.Fotograaf uit Granadilla wint een internationale trouwfotowedstrijd

De fotograaf Juanmi Alemany, geboren in Granadilla de Abona (1973), voegde aan zijn reeds lange lijst van internationale onderscheidingen twee nieuwe onderscheidingen toe die in Mexico werden toegekend door FdD (Fotógrafos de Boda - Huwelijksfotografen), met twee foto’s genomen in La Graciosa en San Miguel de Abona.

Ik ben uitermate blij om twee nieuwe FDB-awards te ontvangen voor deze twee foto’s. De eerste is gemaakt op het prachtige eiland La Graciosa met Javi en Isa. De tweede in San Blas met Paula, Jonny en hun geliefde zoon. Dank aan alle koppels die voor mij hebben gekozen om ze te fotograferen, reageert Alemany opgewonden.

Deze internationale onderscheidingen worden uitgereikt aan de meest opvallende, emotionele en innovatieve foto's om het talent van fotografen te versterken. De FdB-wedstrijd erkent de artistieke, technische en menselijke waarde op dit gebied. Het is een tool die fotografen naar een hoger niveau tilt, zegt de fotograaf uit Granadilla.Bijna de helft van de zelfstandigen op de Canarische Eilanden rekent op een uitkering

Bijna de helft van de zelfstandigen op de Canarische Eilanden ontvangt momenteel een uitkering wegens stopzetting van de activiteiten. Het betreft 60.029 zelfstandige ondernemers of 46,48% van degenen die als zelfstandige waren geregistreerd in februari.

Volgens de gegevens die donderdag door de regering zijn vrijgegeven, staan ​​de Canarische Eilanden bovenaan de lijst van Spanje wat betreft de uitkering voor zelfstandigen, voor Andalusië, Valencia, Asturië en Cantabrië, waar tussen de 40% en 45% van de zelfstandigen van deze bijdrage genieten. Van het totale aantal begunstigden wonen er 29.051 in Las Palmas de Gran Canaria en 30.978 in Santa Cruz de Tenerife.

Elke zelfstandige wiens inkomsten met 75% of meer zijn gedaald, hebben toegang tot deze uitkering waarvan het bedrag ten minste 661 euro per maand bedraagt.