Uitzondering gevraagd voor Tenerife Sur

Uitzondering gevraagd voor Tenerife Sur

Geschreven op 16-05-2020
Guy Devos


In het nieuwsartikel dat kortelings voorheen op deze pagina verscheen, stond er expliciet geschreven dat de luchthaven Tenerife Sur geen internationale vluchten zal kunnen ontvangen tijdens de verdere de-escalatie gedurende de COVID-19-pandemie.

Na besprekingen tussen de eilandsregering van S/C Tenerife, de Canarische regering en nationaal minister Ábalos is nu ook TFS ingeschreven op de lijst die door het ministerie van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda is goedgekeurd als locatie waar het Spaanse grondgebied mag binnengekomen worden.

De Cabildo van Tenerife heeft laten weten dat de minister van Transport, José Luis Ábalos, is teruggekomen op zijn besluit en heeft toegezegd dat de luchthaven in het zuiden van Tenerife ook als toegangspoort voor internationale vluchten kan worden gebruikt tijdens het de-escalatieproces.

In een verklaring zegt Pedro Martin, voorzitter van de eilandregering, dat hij de nationale minister en de president van de Canarische Eilanden, Angel Victor Torres, heeft gecontacteerd om zijn ongenoegen te kennen te geven aan Jose Luis Abalos omdat hij de luchthaven TFS niet bij de toegangspunten tot Spanje heeft opgenomen.

Pedro Martín zegt dat hij met het mandaat van de Canarische regering de mogelijkheid heeft om alle beslissingen te nemen die nodig zijn om de bewegingen op luchthaven van Tenerife Zuid nodig te maken, en dus ook deze die internationale vluchten te laten doorgaan, terwijl hij op Gran Canaria logischerwijs veiligheidsprotocollen opstelt om ervoor te zorgen dat er geen risico op verspreiding van het coronavirus ontstaat.

Bovendien herinnert hij eraan dat het een gecontroleerd proces is in het de-escalatieplan dat de regering in bepaalde luchthavens van het land onder strenge veiligheidscontroles wil gaan uitvoeren.