Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 17-05-2020


Laatste applaus voor de gezondheidswerkers vandaag om 19 uur

Nadat de Canarische Eilanden begonnen zijn aan fase 1 van de de-escalatie heeft het applaus om 19.00 uur voor de gezondheidswerkers beetje bij beetje aan kracht verloren. Twee maanden lang hebben mensen, onvermoeibaar vanaf hun balkons vergezeld van muziek en zang, de gezondheidswerkers een hart onder de riem gestoken met een applaus voor hun fantastische werk in de strijd tegen de pandemie.

Daarom wordt de bevolking opgeroepen om een laatste gezamenlijk en daverend applaus te geven om op een mooie manier een einde te maken aan deze actie.

Om dit initiatief een ​​waardig einde te geven en het applaus niet te laten uitsterven, gaan we deze zondag om 19:00 uur het beste en langste eerbetoon brengen vanaf onze balkons, aan alle zorgverleners en aan al die sectoren die keihard hebben gewerkt ten dienste van de ganse bevolking, zo luidt het.Reeds 66 mensen berispt om te wandelen in het Parque Rural de Anaga

De boswachters van de ‘Unidad del Medio y Entorno Natural’ (UMEN) van Santa Cruz de Tenerife hebben sinds de start van fase 1 van het de-escalatieplan reeds 66 mensen in het Anaga-massief moeten wegsturen. We zien veel mensen die hun voertuig gebruiken om naar hier te komen om te wandelen of te lopen maar die niet voldoen aan de huidige voorschriften en beperkingen binnen de staat van alarm, zegt de burgemeester. En hoewel er burgers zijn die zinspelen op de onwetendheid van dit verbod, worden ze dringend verzocht de wandelingen te staken.

De UMEN herinnert eraan dat fase 1 van de de-escalatie en de versoepeling van de maatregelen geen invloed heeft op niet-professionele, fysieke activiteiten buitenshuis, wat betekent dat ze nog steeds onderworpen zijn aan bepaalde tijdzones, behalve de gefedereerde en professionele atleten. Bovendien is er een uitdrukkelijke verbod om u daarvoor met uw voertuig te verplaatsen.Granadilla de Abona en El Médano heropenen de ‘mercado en la calle’

De ‘mercado en la calle’ (straatmarkt) is een project dat de gemeenteraad van Granadilla de Abona sinds 2012 ontwikkelt heeft voor de lokale, primaire sector. De verantwoordelijke is wethouder Yanira González. Dit initiatief is bedoeld om de verkoop aan te moedigen van de zogenaamde’ nul-kilometerproducten’ die door boeren uit Granada de Abona worden gewonnen en verkocht. Dit staat los van de boerenmarkt gelegen nabij de zuidelijke snelweg.

In het kader van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, werd de markt opgeschort maar nu maakt de gemeente bekend dat de ‘straatmarkt’ volgende week opnieuw zal beginnen. Dit zal gebeuren op de gebruikelijke locaties op het centrale plein van El Médano op woensdag en op het Ramón y Cajal-plein in de gemeente Granadilla op donderdag van 8.00 uur tot 14.00 uur.

Het is tijd om de lokale handel terug te steunen en vooral om in te zetten op de primaire sector, die ons een grote verscheidenheid aan verse producten biedt die onze boeren in de gemeente telen en die ze ons rechtstreeks van het veld verkopen, benadrukt González.93% van de taxichauffeurs in Santa Cruz de Tenerife vraagt ​​de steunbijdrage van 600 euro aan

De gemeenteraad van Santa Cruz de Tenerife heeft tot en met donderdag 698 aanvragen van taxichauffeurs ontvangen om een steunbijdrage te ontvangen wegens de daling van de activiteit als gevolg van de alarmtoestand. Dit cijfer betekent dat 93% van de actieve taxivergunningen heeft verzocht gebruik te maken van deze door de burgemeester aangekondigde steun.

De enige vereisten om deze bijdrage te krijgen is om houder te zijn van een actieve taxilicentie en de taxichauffeur moet kunnen aantonen dat zijn inkomsten met meer dan 75% zijn gedaald. De schepen van Santa Cruz herinnert eraan dat de gemeenteraad ernaar streeft 'zoveel mogelijk vergunninghouders te bereiken' en dat daarom de vereisten zijn vereenvoudigd en een beëdigde verklaring voldoende is om de daling van de inkomsten te bewijzen.