Bouw van brandweerkazerne goedgekeurd

Bouw van brandweerkazerne goedgekeurd

Geschreven op 18-05-2020
Guy Devos


Het Consortium voor Preventie, Brandbestrijding en Redding op Tenerife heeft het project voor de bouw van de brandweerkazerne in de vallei van Güímar goedgekeurd. Volgende week wordt de aanbesteding ter waarde van 370.000 euro uitgeschreven.

De kazerne voor professionele brandweerlieden ligt op het industrieterrein dat in november 2018 door het Consortium van Brandweerlieden van Tenerife is aangekocht voor een bedrag van 633.744 euro.

Volgens de gemeenteraad omvat het werk de uitbreiding van het bestaande gebouw om in het bovenste gedeelte kamers te bouwen om steeds vier brandweerlieden te huisvesten die 24 uur per dag op dienst zullen zijn. De verdieping wordt verder uitgebreid met een keuken, een eetkamer, een trainingsruimte en een woonkamer.
Ondertussen wordt het gelijkvloers klaargemaakt om er een gymzaal, kantoren, wasplaats en sanitair in te richten.

De uitvoeringstermijn van de werken bedraagt zes maanden vanaf de datum van gunning van de opdracht, zodat de brandweerkazerne operationeel zal zijn tegen begin volgend jaar.

Cayetano José Silva, voorzitter van het Consortium en directeur van de Veiligheid binnen de eilandregering zei gisteren dat het doel bestaat uit een eenvoudige verdeling van brandweerkazernes op het eiland te verkrijgen en om de opdrachten van grote korpsen, zoals deze van Santa Cruz, te verlichten.

Het nieuwe brandweerpark, dat een oppervlakte beslaat van 1.000 vierkante meter, zal over een gelijklopende infrastructuur en dezelfde apparatuur beschikken als de andere vijf operationele sites op Tenerife, namelijk deze van Santa Cruz, La Laguna, La Orotava, Icod de los Vinos en San Miguel. Het pand wordt permanent bemand met vier professionals, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Zo wordt er een blinde vlek weggenomen en wordt de bevolking in deze regio beter beschermd, dan voorheen, toen de hulpverlening uit Santa Cruz kwam (van 20 kilometer ver) of uit Las Las Chafiras (San Miguel de Abona) op 45 kilometer.