TITSA en de nieuwe veiligheidsmaatregelen

TITSA en de nieuwe veiligheidsmaatregelen

Geschreven op 18-05-2020
Guy Devos


De minister van Mobiliteit van de westelijke Canarische provincie, Enrique Arriaga, heeft verzekerd dat Transportes Interurbanos de Tenerife (Titsa) nieuwe maatregelen en verbeteringen aan het gehele netwerk van bussen en faciliteiten zal doorvoeren om de veiligheid van het personeel en de klanten te garanderen.

De eerste maatregel is gebaseerd op afscherming. Schermen moeten de chauffeurs beschermen tegen een mogelijke besmetting met het COVID-19-virus, of op zijn minst de risico’s ervan minimaliseren. Het model is goedgekeurd door het Gezondheids- en Veiligheidscomité van Titsa, waarin zowel vakbonden als bedrijfsdirecties zijn vertegenwoordigd.
Arriaga voegde eraan toe dat technici blijven werken aan een prototype van een gehard glazen scherm dat permanent in de voertuigen zal worden geïnstalleerd.

Alle veiligheidsmaatregelen voor klanten en personeel werden reeds van meet af aan genomen in overeenstemming met de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid. Het bedrijf heeft naar aanleiding van het COVID-19-virus een specifiek gezondheids- en veiligheidscomité heeft opgericht, dat alle besluiten met eenparigheid van stemmen heeft goedgekeurd en steeds waakzaam blijft om de maatregelen aan te passen indien nodig.

Arriaga noemt het gedrag van zowel de werknemers van Titsa als van de klanten als voorbeeldig en hij staat erop dat het bedrijf zich met de grootst mogelijke zorgvuldigheid aan de vastgestelde regels blijft vasthouden. Zo schortte het bedrijf medio maart de betaling in contanten op voor de hele vloot van en is de elektronische betaling via Ten+ alleen geldig voor twee dragers, de kaart en de mobiele telefoon.

De maximaal toegestane capaciteit per voertuig is momenteel 50% en belettering en wegwijzers scheppen duidelijkheid op de voertuigen en in de stations. TITSA informeert zijn klanten op de website, via sociale netwerken en informatieschermen. Telkens weer wordt er geattendeerd om de veiligheidsafstanden te bewaren.