Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 18-05-2020


De hoofdstad van Tenerife eist extra maatregelen van Titsa om "passagiers" terug te winnen

De gemeenteraad van Santa Cruz roept Titsa op om een ​​reeks beveiligings- en beschermingsmaatregelen in het openbaar vervoer door te voeren om "het gebruik van de bus aantrekkelijker te maken en reizigers terug te winnen". De gemeenteraad vreest dat er een nog grotere toename zal komen in het gebruik van privé-voertuigen als gevolg van de angst van de bevolking om kleine ruimtes te delen. Onder de voorgestelde acties zijn de signalering van niet-bezette stoelen, de scheiding met een wand tussen de bestuurder en de passagiers en het aanbrengen van signalisatie bij de haltes om de afstand in de wachtrij aan te geven.

Wij zijn van mening, voegt de burgemeester eraan toe, dat Titsa een reeks beschermingsmaatregelen moet uitvoeren zodat de burgers zich volledig kalm en veilig voelen bij het gebruik van de bus in het licht van de angst voor besmetting door Covid-19. Het openbaar vervoer staat voor een van de grootste uitdagingen waarmee het tot nu toe is geconfronteerd. We moeten grote drukte vermijden en duidelijk maken dat de veiligheid van de reiziger is gegarandeerd, zegt Martín.Gezondheidszorg voert 29.000 PCR-tests uit op haar personeel op de Canarische Eilanden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft de afgelopen twee weken een belangrijke impuls gegeven aan het speciale screeningsplan van COVID-19 onder het personeel van de ‘Servicio Canario de la Salud’ (SCS) en heeft 29.000 PCR-tests uitgevoerd. Het cumulatieve totale aantal besmettingen bij het personeel in de gezondheidszorg (inclusief personeel in de sociale gezondheidszorg en de privécentra) bedraagt 586.

De 586 bevestigde gevallen vertegenwoordigen slechts 2,7% van het personeel dat tot 12 mei een onderzoek heeft ondergaan, wat betekent dat 97,3% van de werknemers, die ten minste één test hebben ondergaan, allemaal een negatief resultaat hebben opgeleverd.

In heel Spanje heeft het ministerie van Volksgezondheid gemeld dat meer dan 41.000 gezondheidswerkers tijdens deze pandemie positief op Covid hebben getest, wat betekent dat de Canarische professionals 1,4% van de besmette gezondheidswerkers in het hele land zouden vertegenwoordigen.Volksgezondheid ontvangt 100.000 doosjes wattenstaafjes voor de diagnose van COVID-19

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft zaterdag een nieuwe  lading medische benodigdheden ontvangen om de COVID-19- pandemie aan te pakken. Het is de elfde zending die rechtstreeks door de regering van de Canarische Eilanden is aangekocht. Het gaat om 100.000 doosjes wattenstaafjes, 70.000 N95 maskers, 7400 gesteriliseerde jassen  en 4010 persoonlijke veiligheidskits.

Het vliegtuig kwam rechtstreeks uit China en arriveerde op de luchthaven van Gran Canaria. Bovendien zullen er de komende dagen meer goederen op de Canarische Eilanden aankomen via de gezondheidscorridor van Madrid.

De komst van meer materiaal voor het uitvoeren van de PCR-tests garandeert zowel de continuïteit van het uitvoeren van diagnostische tests, essentieel in deze nieuwe fase van de pandemie, als de levering van beschermend materiaal voor professionals in de komende weken.De Canarische Eilanden worden de vijfde gemeenschap met de meeste PCR-tests per duizend inwoners

Volksgezondheid heeft ondertussen 106.400 tests uitgevoerd op 86.000 mensen op de eilanden. Eind april bevonden de Canarische Eilanden zich nog onderaan de lijst van Spanje wat betreft het uitvoeren van diagnostische tests voor covid-19 met in totaal 20,29 tests per duizend inwoners, net voor Andalusië (17,95), Aragón (16,85) en Murcia (13,80). In minder dan een maand tijd is deze situatie omgedraaid en nam de archipel het voortouw bij het uitvoeren van PCR-tests onder zijn bevolking.

Zoals gisteren gemeld door het Ministerie van Volksgezondheid, zijn de Canarische Eilanden de vijfde gemeenschap die haar bevolking het meest op het coronavirus heeft getest met 88.482 PCR-tests, dat wil zeggen dat er 39,85 tests werden uitgevoerd per duizend inwoners.