Abama Resort heeft het grootste volume nieuwbouwprojecten

Abama Resort heeft het grootste volume nieuwbouwprojecten

Geschreven op 19-05-2020
Guy Devos


Met een investering op korte termijn van meer dan 500 miljoen euro, heeft Abama Resort via haar vastgoeddivisie, Abama Luxury Residences, de nieuwe ontwikkelingen voortgezet. Daarbij is het tempo van de bouw van haar vijf projecten gedurende de coronacrisis gehandhaafd, met als doel te voldoen aan de opleveringsdata en de toezeggingen aan haar klanten.
Het succes van de eerste drie fasen, waarmee een investering van 375 miljoen euro gemoeid was, heeft Abama geconsolideerd als het best bewaarde geheim in Europa. De meeste van haar kopers zijn buitenlanders die op zoek zijn naar hun tweede huis in Guía de Isora.

Op dit moment, met een investering van meer dan 100 miljoen euro in lopende uitvoering, gaan de werkzaamheden verder aan de eerste fase van de Jardines de Abama appartementen met 1 tot 3 slaapkamers en aan de woningen Villas del Tenis. De andere ontwikkelingen zoals Bellevue, een nieuwe locatie met individuele percelen waar het project Custom Villas zal worden gebouwd en het project La Plaza Abama, een winkel- en vrijetijdscentrum dat zal helpen om de bestemming dynamischer te maken, lopen volgens plan.

Canarische bedrijven zoals de Satocan Groep en AMV nemen deel aan de bouw ervan, maar door de omvang van het werk zullen ook andere internationale bedrijven, zoals Acciona en Dragados, erbij betrokken zijn.

‘Veel van deze realisaties zijn al verkocht, en in andere gevallen hebben we te maken met een planverkoop van meer dan 60%’, verzekert Carlos Server, vastgoed- en projectdirecteur van Abama Luxury Residences, een bedrijf dat in het zuiden van Tenerife is gevestigd.
‘We hebben een diepgaande digitale transformatie doorgevoerd, zowel op de marketing- als op de verkoopafdeling. Het werk met een digitale doorkijk van elk product maakt virtuele toegang tot de ontwikkelingen die in aanbouw zijn, door middel van computergraphics en/of interactieve 3D-video's.

Carlos Server is burgerlijk ingenieur en zinspeelt op het feit dat de marktvraag over twee maanden zal veranderen en de Europese bevolking op zoek zal gaan naar woningen en tweede woningen met grote oppervlakte en een buitenterras. Diezelfde klant zal kiezen voor woningen aan de rand van agglomeratie waar accenten gelegd worden op veiligheid, privacy, groenbeleid en commerciële