Korte berichten - deel 1

Korte berichten - deel 1

Geschreven op 20-05-2020


Het bedrag voor de behandeling van Alex wordt in een recordtijd bereikt

Vorige week hebben we u bericht over een oproep van de moeder van Alex om geld in te zamelen voor de behandeling van haar zoon. Alexander Canino, de jongeman die in juli 2018 een ongeluk kreeg aan de kust van La Matanza de Acentejo op Tenerife, heeft daardoor zware neurologische letsels opgelopen, waarvoor hij een speciale behandeling nodig heeft.

Hiervoor moet de jongeman worden geopereerd op het schiereiland en nadien zal hij de behandeling op Tenerife kunnen verderzetten. De 24.800 euro die hiervoor nodig is, werd in een recordtijd van één week bijeengebracht, nadat zijn moeder, Vanessa Hernández, een campagne lanceerde via het GoFundMe-platform.

Op zondagavond kon Vanessa haar emoties niet meer verbergen en bevestigde op haar Facebook-profiel dat de campagne haar doel heeft bereikt en dat ze het nodige geld bijeen hebben om de behandeling van haar zoon verder te kunnen zetten. Het is al twee jaar een zwaar gevecht, maar dit geeft ons de moed om verder te gaan, zo zegt ze, en ze bedankt nogmaals iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen.De Canarische regering promoot aankopen in de lokale handel

Het Ministerie van Toerisme, Industrie en Handel van de regering van de Canarische Eilanden implementeert een communicatiestrategie via het merk #ConsumeCanarias, gericht op het stimuleren van de consumptie in kleine lokale bedrijven en bij te dragen aan het economisch herstel van de commerciële sector van de eilanden.

Dit initiatief heeft als doel het creëren van het bewustzijn en de vraag bij lokale bedrijven, waarvoor de campagne ook zal worden ondersteund door verschillende revitalisatiecampagnes om de consumptie te stimuleren en die zal worden gekanaliseerd via de verenigingen van de verschillende ‘Zonas Comerciales Abiertas’. De overheid is bezorgd om het omzetverlies dat wordt veroorzaakt als gevolg van de pandemie en die voor dit jaar wordt geschat op 6.801 miljoen euro, dat wil zeggen een verlies van 24% van de omzet in vergelijking met het boekjaar 2019.

Deze campagne maakt deel uit van een plan om de sector te ondersteunen met kortetermijnmaatregelen om deze micro-ondernemingen te helpen moderniseren, vooral met de impuls tot digitale ontwikkeling. In die zin werkt de Algemene Directie van Handel en Consumptie al aan de oprichting van een online directory waarin wordt gehoopt dat het grootste deel van de kleinhandel op de eilanden zal worden verzameld en die ook zal gepromoot worden onder het nieuwe merk #ConsumeCanarias.


Onderzoekers van Tenerife op zoek naar een medicijn tegen Covid-19

Onderzoekers van over de hele wereld zijn op zoek naar een vaccin ter bestrijding van het nieuwe Coronavirus. Aangezien dit proces minstens een jaar in beslag zou kunnen nemen, is er een andere onderzoekspiste ontstaan ​​om een ​​medicijn te vinden dat voorkomt dat het virus zich in ons lichaam voortplant en de schade kan beperken dat het aanricht. Zo is een team van het ‘Hospital Universitario de Canarias’ (HUC) op zoek naar een dergelijk medicijn.

Federico Díaz, hoofd van de HUC-reumatologiedienst en professor in de geneeskunde aan de universiteit van La Laguna, leidt de groep die twee geneesmiddelen zal testen door middel van experimenten bij muizen om de werkzaamheid van beide geneesmiddelen tegen Covid-19 aan te tonen.

In sommige gevallen veroorzaakt het virus aanzienlijke longproblemen en moet de patiënt in het ziekenhuis worden opgenomen, zegt Díaz, die uitlegt dat de ernst van de symptomen meestal te wijten is aan wat bekend staat als een hyperontsteking. En hoe ontstaat die hyperontsteking? Welnu, de onderzoekers zijn van mening dat wanneer het virus onze cellen binnendringt en hun normale werking verandert om zichzelf duizenden keren te repliceren, het immuunsysteem reageert met een overmatige ontstekingsreactie, waardoor de longen instorten die al door het virus zijn beschadigd.

Om te voorkomen dat deze hyperontsteking optreedt, is het HUC twee geneesmiddelen aan het testen en ze hopen spoedig met positieve resultaten voor de dag te kunnen komen. Hierdoor zou er heel wat leed kunnen worden voorkomen zolang er wereldwijd geen vaccin is gevonden.Aangehouden voor 8 diefstallen op Tenerife tijdens de alarmtoestand

Een 49-jarige man is op Tenerife aangehouden als de dader van vijf diefstallen tijdens de alarmtoestand, bevestigde de Nationale Politie maandag in een verklaring, eraan toevoegend dat hij in die periode ook is gearresteerd voor drie roofovervallen.

De gedetineerde is reeds bekend bij de politie en de misdaden werden gepleegd in verschillende omstandigheden en steeds op andere plaatsen. Zo werden er verschillende voorwerpen teruggevonden in zijn huis zoals mobiele telefoons, computers, sneakers, juwelen en geld.

De Nationale Politie geeft aan dat de gedetineerde daarnaast meerdere malen is gesanctioneerd wegens het niet naleven van de alarmtoestand en voegt eraan toe dat de gerechtelijke autoriteit heeft bevolen hem op te sluiten in de gevangenis.