Korte berichten - deel 2

Korte berichten - deel 2

Geschreven op 20-05-2020


Vilaflor vertrouwt op het 'landelijke effect' om uit de crisis te komen

De burgemeester van Vilaflor, Agustina Beltrán, vertrouwt erop dat gemeenten zoals die van haar, met een lage bevolking en genesteld in de bergen, op korte termijn een van de opties zullen worden van de bezoekers om van hun vakantie te genieten.

Landelijke gebieden zullen een domino-effect hebben. Wie op reis wil gaan, verkiest een landelijk huis of een klein hotel, waar geen drukte is en dat omgeven is door de natuur. In die zin hoop ik dat zowel het lokale als het nationale toerisme zal reageren, vertelde de burgemeester van Vilaflor.

Voor Agustina Beltrán zal, totdat een vaccin tegen Covid-19 wordt gevonden, het reizen onder strenge condities moeten gebeuren, hoewel ze benadrukt dat dit in het voordeel is van de Canarische Eilanden, die als een barrière fungeren. En ze is ervan overtuigd dat een gemeente zoals Vilaflor een erg aantrekkelijke bestemming kan zijn, gezien de geografische ligging op 1.500 meter hoogte en met slechts 1.700 inwoners. Toeristen zullen zich beter beschermd voelen en veiligheid is op dit moment een erg belangrijk issue, zo zegt ze.De levering van medicijnen op de Canarische Eilanden is verzekerd voor de volgende 9 maanden

De regering van de Canarische Eilanden heeft maandag tijdens een buitengewone vergadering toestemming gegeven om de Canarische gezondheidsdienst te machtigen het contract voor de levering van geneesmiddelen met negen maanden te verlengen voor een bedrag van 135 miljoen euro. Hiermee wil de regering een tekort vermijden aan geneesmiddelen waarvoor geen generisch alternatief bestaat.

Voor de ziekenhuizen op de Canarische Eilanden is dit een erg belangrijke beslisssing om over alle essentiële geneesmiddelen te kunnen beschikken, die als exclusief worden beschouwd omdat ze onderworpen zijn aan een octrooi.

De verdeling van de uitgaven voor deze geneesmiddelen zal als volgt zijn:

- Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria: 33.019.715,70 euros.

- Complejo Hospitalario Universitario Insular Materno-Infantil de Gran Canaria: 31.539.891,51 euros.

- Hospital Universitario de Canarias: 27.459.170,76 euros.

- Hospital Universitario de Gran Canaria Dr. Negrín: 26.495.805,21 euros.

- Hospital Doctor José Molina Orosa de Lanzarote: 6.873.443,60 euros.

- Hospital General de La Palma: 5.722.741,84 euros.

- Hospital General de Fuerteventura: 3.758.165,74 euros.

- Hospital General de La Gomera: 347.095,87 euros.

- Hospital Insular Nuestra Señora de Los Reyes, 91.848,25 euros.Horeca-uitbaters op Tenerife vragen om de tafels op de terrassen sneller vrij te maken

De horecasector vraagt ​​klanten om begrip en solidariteit om een ​​grotere rotatie aan de terrastafels mogelijk te maken. De bars en restaurants die hebben besloten om hun terrassen te openen, kunnen niet eens hun kosten dekken omdat er mensen zijn die enkele uren blijven zitten met slechts twee drankjes. Sommige vestigingen hebben zelfs besloten om de tijd dat een tafel bezet kan worden te beperken.

We moeten een beroep doen op het begrip en de medewerking van de burgers zodat we allemaal vooruit kunnen komen. We mogen onze terrassen alleen openen met 50% van de capaciteit, dus we hebben minder tafels en stoelen. Daarom moet er een snellere rotatie zijn om het rendement per tafel op te krikken, zegt een horaca-uitbater. Bovendien ontstaan er ​​lange wachtrijen met ontevreden klanten.Teide Nationaal Park rust uit dankzij het gebrek aan bezoekers

De afgelopen maanden heeft het Teide Nationaal Park een heel ander beeld laten zien zonder toeristen dan het gebruikelijke beeld met heel veel bezoekers. De afwezigheid van mensen maakt het herstel van de fauna en flora mogelijk.

De bijna 19 duizend hectare van het Nationaal Park Teide rusten uit als gevolg van de mobiliteitsbeperkingen door Covid-19. Jaarlijks bezoeken ongeveer 4 miljoen mensen deze unieke plek, die nu stil en verlaten is. De afwezigheid van de bezoekers heeft voor een uitbraak van het leven gezorgd. Het is nog vroeg om te weten hoe de afwezigheid van mensen de inheemse fauna en flora zal beïnvloeden, maar er wordt een goed jaar voor de bijenteelt verwacht.

De afname van bezoekers heeft ook de milieu-impact verminderd en heeft het parkpersoneel in staat gesteld om moeilijker toegankelijke gebieden schoon te maken.

Wel of geen bezoekers verandert het uitzicht van de hemel niet. Zodra de avond valt, blijft het Teide Nationaal Park een van de beste plekken ter wereld om naar de sterren te kijken.