Korte berichten - deel 2

Korte berichten - deel 2

Geschreven op 21-05-2020


Tijdens de alarmtoestand kwamen bijna duizend migranten aan op de Canarische Eilanden

Bijna duizend migranten, van wie de overgrote meerderheid van sub-Sahara afkomst is, zijn aan boord van 29 boten en kano's aangekomen op de Canarische Eilanden sinds de alarmtoestand in Spanje werd uitgeroepen. Volgens de informatie die het ministerie van Binnenlandse Zaken publiceerde, arriveerden tussen 15 maart en 15 mei 883 illegale immigranten in 26 boten op de eilanden.

Het cijfer stijgt naar 963 migranten als je de 80 inzittenden van de twee boten die afgelopen zondag en dinsdag in het zuiden van Gran Canaria zijn toegekomen, nog bijtelt. Volgens officiële statistieken zijn er in gans Spanje 1.173 immigranten in deze twee maanden toegekomen in 44 schepen.

Dat betekent dat 75% van alle immigranten op de Canarische Eilanden zijn aangekomen. Dat geeft nogmaals aan dat de route naar de eilanden, die nochtans vrij gevaarlijk is, erg populair is bij de immigranten en het betekent ook een grote stijging ten opzichte van vorig jaar. Aan de andere kant daalde in die periode het aantal aankomsten op het schiereiland en de Balearen tot 289 mensen in 18 boten. Tot dusver zijn dit jaar 5.255 illegale immigranten over zee in Spanje aangekomen.Reeds 558 personen gearresteerd op de Canarische Eilanden wegens schending van de quarantaine

De veiligheidstroepen hebben op de Canarische Eilanden reeds 558 arrestaties verricht wegens de schending van de mobiliteitsbeperkingen die zijn opgelegd door de alarmtoestand en in de verschillende gemeenten op de archipel werden maar liefst 55.846 processen-verbaal uitgeschreven.

De politiediensten werken onvermoeibaar verder op de eilanden om ervoor te zorgen dat het publiek de beperkingen van de alarmtoestand respecteert met betrekking tot fase 1 van het de-escalatie. De regeringsdelegatie op de Canarische Eilanden toont haar diepe waardering voor alle veiligheidstroepen en vrijwilligers van de civiele bescherming voor hun coördinatie en betrokkenheid, evenals het voorbeeldige gedrag van de overgrote meerderheid van de inwoners.Het aannemen van personeel boven de 45 jaar op de Canarische Eilanden daalde in april met 73%

Het aannemen van 45-plussers op de Canarische Eilanden is in april met 73,3% gedaald in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, wat betekent dat 12.051 contracten werden stopgezet op de eilanden, van 16.432 in april van 2019 tot de huidige 4.381.

Dit blijkt uit een onderzoek van Randstad naar hoe de rekrutering van de 45-plussers wordt beïnvloed door Covid-19, een segment dat 46% van de actieve bevolking op de eilanden vertegenwoordigt.

Wat betreft het type van contracten dat op de Canarische Eilanden is ondertekend door 45-plussers, ziet Randstad een ineenstorting van de contracten van onbepaalde duur met 75,1%, gaande van 2.132 contracten in 2019 tot de huidige 531. Las Palmas, met een daling van 74,7% en Santa Cruz de Tenerife met 71,8%, zijn de provincies met de grootste daling van de rekrutering van mensen ouder dan 45 jaar.Man gearresteerd omdat hij dreigde twee politieagenten op Tenerife te vermoorden

Een 31-jarige man is gearresteerd omdat hij dreigde twee politieagenten op Tenerife te vermoorden. Zoals gemeld door de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife via hun Twitter-account vonden de gebeurtenissen maandag plaats in Santa Cruz in de wijk Ofra. Door de politie-interventie kwamen veel mensen op straat waardoor de lokale agenten de hulp van collega’s moesten inroepen om de orde in het gebied te handhaven.

Lading van een vrachtwagen valt op twee voertuigen in Santa Cruz de Tenerife

Dinsdagochtend verloor een vrachtwagen zijn lading toen hij op de ‘avenida 25 de Julio’ in Santa Cruz reed. Zoals gemeld door de lokale politie is de container, die de vrachtwagen vervoerde, op de twee voertuigen gevallen. Onmiddellijk werd de weg afgesloten tussen de Plaza de Los Patos en de Calle Numancia. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Motorrijder zwaar gewond in Santa Cruz

Een 40-jarige man heeft ernstige verwondingen opgelopen als gevolg van een ongeval waarbij een motorfiets en een auto botsten, meldde het ‘Centro Coordinador de Emergencias y Seguridad 112’. Een arts, die getuige was van de botsing, kon de motorrijder de eerste zorgen toedienen. Nadien werd het slachtoffer overgebracht naar het ‘Hospital Universitario Nuestra Señora de La Candelaria’ met ernstige verwondingen aan zijn been.

Paraglider gewond na een val in Adeje

Een paraglider, 49 jaar oud en van Italiaanse nationaliteit, is licht gewond geraakt na een val in de Montaña de Taucho in Adeje, volgens het ‘Centro Coordinador de Emergencias y Seguridad 112’. De gebeurtenissen vonden dinsdag rond 17:39 uur nadat de 112 een noodoproep had ontvangen. Een helikopter van de ‘Grupo de Emergencias y Salvamento’ (GES) kon de getroffen persoon lokaliseren en hebben hem naar de Brandweerkazerne van Adeje gebracht.